tentaschmenta

Nu har jag skrivit tenta. Igen. Det gick sådär. Igen. Nu: student.

hasta luego



Det kom ett mail:

"Hej Ingrid!
Nu har jag skrivit texten. Läs och tyck till.
Jag ändrar om du tycker något alldeles galet.
Allt som du berättade rymdes inte tyvärr - vi har ju begränsat utrymme.
Kramar Margith Norman
Familjeredaktionen Västerbottens-Kuriren

Fakta: Namn: Ingrid Falk
Ålder: 70 år den 2 juni
Född: Bredånger, Ångermanland
Bor: Hemberget, Vännäsby
Familj: maken Acke, utflugna barnen Anneli, Jörgen, Kenneth och Michael, fosterbarnen Katarina, Kicki och Madelene samt 16 barnbarn
Yrke: pensionär och skolfarmor
Intressen: alla barn, egna, barnbarn och skolbarn, Vännäsby PRO
Firar: i Byastugan med öppet hus på söndag den 1 juni från klockan 12
Önskepresent: samlar pengar till Vänortsbarn och Världens barn.

En stor famn och värme. Hos Ingrid Falk finns både och. Hon är skolfarmor i Bråns skola och hjälper både små och stora. I smått som stort. Det är fem år sedan Ingrid gick i pension från lasarettet. En härlig tid väntade. Kan man tycka. Så blev det inte. Ingrid kände sig överflödig och sysslolös. Från att ha varit mer än heltidsarbetande både på lasarettet och i hemtjänsten till att "bara" vara hemma. - Jag fick en depression. Med make, alla barnen, hus och hem plus jobbet hade jag haft fulla dagar. Jag blev ingen snäll människa. Det talade mina barn om för mig. -Du är inte snäll nu, mamma! Idén att hjälpa till på skolan i Brån kom en dag när hon hjälpte ett av barnbarnen knyta skridskor.
- Jag tänkte att det måste finnas fler barn som behöver hjälp. Ingrid tog mod till sig, frågade på Bråns skola och togs emot med varm hand. Här får hon vara med i allt. Från att dra upp dragkedjor till att trösta. - Det är en förmån för mig att få vara här. En helt fantastisk skola där alla barn blir sedda och vägledda. Tråkigheter hinner inte eskalera - de tas om hand på en gång. Hon har vanan inne att ta hand om andra människor. I över 40 år har hon varit anställd inom vården. 1956, 18 år gammal, började hon på Umedalen. Extra vak på lasarettet följde. - Jag fick gå dubbelt med en fantastisk kvinna som lärde mig det mesta i vårdarbetet. I 42 år arbetade hon deltid på förlossningen och samtidigt halvtid i Hemtjänsten i Umeå.
- Det var många som tog mig för barnmorska men det var jag aldrig, skrattar Ingrid. Måndag, onsdag och torsdag är bokade för Bråns skola. Men det kan bli lite ändringar. PRO i Vännäsby kräver också tid. - Tiderna går att ändra. Jag har ju flextid jag... Barnen är vår framtid, tycker Ingrid. Och till en framtid försöker hon hjälpa Världens barn och föreningen Vänortsbarn. - Jag har varit i Petrosavodsk fem gånger och lärde känna familjen Petrova genom Anna Kristensen. Första gången jag träffade familjen, som bestod av sjuka och rörelsehindrade mamman, pappan och sex barn, fick jag hjälp av tolken Tanja. Efter det har jag fått bo hos hennes familj de gånger jag besökt Petrosavodsk. Ett särskild plats hos Ingrid tog ett av barnen, Volodja, som VK tidigare berättat om. Till honom hade Ingrid med sig ett sprillans nytt dragspel.
- Han blev så glad över dragspelet. Du skulle ha sett honom. Familjen bodde väldigt risigt i en rivningskåk men fick, tack vare Anna Kristensen och uppmärksamheten runt familjen i Sverige, hjälp med en centralt belägen lägenhet med utsikt över sjön Onega. - Jag och Volodja städade och köpte möbler. Och en tv-apparat. Han var så lycklig "I can't believe it", sade han flera gånger. I dag är Volodjas mamma död och pappan har en ny kvinna med sju egna barn. Omsorgen om barnen fortsätter dock. - Men jag har inte längre någon kontakt med pappan. Bara med Volodja, hans syskon och farmor. På hemmafronten får barnbarnen just nu lite extra av Ingrids tid. Hennes senaste resa gick till Peru där Jon, ett av barnbarnen gifte sig.
- Den femte januari stod bröllopet mellan Jon och For i Lima. Det var 240 bröllopsgäster. 48 från Sverige. Ytterligare ett bröllop stundar. Då gifter sig nästa barnbarn i Katrineholm. Naturligtvis skall Ingrid åka. Innan dess hinner Ingrid bli 70 år och firar med en hejdundrande fest i Byastugan. - Inga presenter. Nej, hellre pengar till Vänortsbarn och Världens barn.
Text: Margith Norman"

Shit alltså, vilket liv jag haft ändå!

Mäh

I'm only waiting till the morning comes.

Drag the dirt in



Idag har jag ågren. Men snart är det sommarlov.

Hade jag varit kär så hade jag nog varit kär i Christian Kjellvander

image32


Jag brukar alltid lyssna på musik en stund innan jag går och lägger mig. Så även igår. jag bestämde mig då för att lyssna lite på christian kjellvander eftersom jag, om ni nu har missat det, är något lite besatt av skånepågen. Enda problemet var att jag hade en speciell låt in mind så att säga, men jag kom fan inte på vilken det var. Det enda jag hade att gå på var första textraderna som spelades om och om i huvudet på mig. "Where did you go when I needed you the most/Did you set coast for the golden west coast?" Jag visste att den var med på skivan introducing the past, för det är en loosegoats-låt. Jag hittade den dock inte, trots att jag gick igenom alla kjellvanderlåter i ipoden. Inatt, när jag såklart inte kan sova och därför legat och tänkt på den där jävla låten som är så bra men som jag inte hittar. Men så hände det, jag fick en sådan där aha-upplevelse som dom alltid tjatar om på kursutvärderingarna. Det var ju för fan River Raffle, den första låten jag lyssnade på igår. INNAN jag fick cravings. och som jag senare sket i att lyssna på igen för "den har jag ju redan lyssnat på, det kan ju inte vara den." Efter denna smärtsamma insikt, att jag faktiskt inte kunde identifiera låten trots att jag precis hört den, har jag nu dragit den enda logiska slutsatsen. Jag ska knarka kjellvander. Intravenöst if it comes to that. Alla ni som stannar på campus i sommar, BEWARE säger jag bara! ni kommer önska att det blir augusti snart så att jag drar härifrån och tar den långa melankoliska rödtotten med mig till mexico!

River Raffle - Christian Kjellvander

Hello 2.0

Ni har säkert alla sett den, men den här kollar jag på ibland när jag har tråkigt. För den är rolig. Plus att det är Hello med Lionel Richie. Den har jag bloggat om förut. Här. Och så påminner den lite om Filippa Bark. Det är kul.


Español por favor

No me gusta estudiar.

Kajsa

Nu är det dags igen för ett litet hyllningsinlägg till kajsalove. Jag är nämligen sådär djup och filosofisk i natt, såndär som man bara kan vara när alla på hela campus är ute och festar och man själv är hemma och städar och diskar.
Till saken hör att kajsa skickade över markus krunegårds skiva förut idag, och denna lyssnade jag alltså på i min ipod (vill ju inte väcka Per-Gunnar) när jag diskade för någon timme sen. Inte helt osökt kom jag att tänka på att kajsa ju faktiskt såg honom live på debaser i malmö förra veckan och att jag saknat henne när hon var borta. I typ ett dygn.
Jag har alltid varit väldig självständig, jag menar sist någon kallade mig osjälvständig tackade jag nej till lägenheten jag fått i johanneberg och min plats vid GU, tog mitt pick och pack och drog till växjö. Men hur fan ska jag klara mig utan kajsa i mexico?!?

image31

Fuck

fuck fuck fuck fuck fuck.

Botellón

Fan också, botellón är förbjudet i Madrid. Hur skola jag och syster nu spendera kvällarna när vi är där?

Forgetting Sarah Marshall

När jag var hemma i Göteborg för ett par månader sen såg jag Darjeeling Limited med Fredrik. Då skrattade jag så jag grät. Jag trodde inte det var möjligt, men ikväll skrattade jag mer än vad jag gjorde då.


???

Vem använder ordet target i en mening om man inte skall skjuta ner något?

there's crazy people here!

(and I'm one of them...)

Jönssonligan

Killarna här i datorsalen diskuterar jönssonliganfilmer. Den ena killen hävdar att han inte hört talas om jönssonligan. Jag är avundsjuk. Fast jag tror honom inte. Hur kan man inte veta vilka jönssonligan är. Då är man ju antingen mentally retarded (nämen oj så får man ju inte säga!) eller så är man ju helt bakom.

glömde ju...

- Var är the Darkness?

Saker jag tänker på när jag borde plugga:

- Jag borde sola. Blekfis.

- Kaffe. Kaffe. Kaffe. Kaffe.

- Skulle korsningen råttapa vara möjlig? Som i filmen braindead ni vet...

- Varför kan inte gamla tanter köpa väl fungerande BHar?

-  Mötley Crues texter är... fjantiga.

-  Varför lyssnar jag ändå?

-  Mexico.

 - Var är kajsa?

 -  Varför tog jag inte med ipren till bibblan?

 - Gud vad tråkig jag är!

bibblan

Jag sitter i bibblan och pluggar med kajsalove. Som ni kanske kan utläsa av inlägget under går det sådär bra. Fast jag lyssnar på Mötley Crue och det är ju kul. Kickstart my heart. Yeah.

Har kommit lite längre på uppsatsen iaf men oh my gosh (he's making eyes at me and I don't mind at all) vad tråkigt det är. Nu blev jag på klagohumör och då kan jag lika gärna tillägga att tangentbordet jag skriver på gnisslar. Och att imorgon är det fredagsfestival men istället för att se looptroop skall jag städa och diska. Mor och far kommer på lördag ju.

Nä nu får jag fortsätta plugga, har undvikit det länge nog. Fast i allt mitt slöande hittade jag faktiskt en grymmebra karta över campus på vxu.se. Men jag tänker inte länka, ni får leta upp den själva om ni vill se mästerverket.

Återkommer förmodligen om typ en kvart när jag tröttnat igen.
puss

Det går bra nu

NOT.

superingrid goes modeblogg

Ok, som några av er vet så har ju jag varit på jakt efter en ny bikini ett tag nu. Min katt åt liksom upp en del av min gamla förra året. I vart fall har jag letat och letat och aldrig riktigt hittat något att ha på mig på stranden som känts riktigt jag liksom, men if you shall seek you shall also find! just det här märket har jag kollat på tidigare, men aldrig riktigt tyckt att det varit något för mig. Nu har jag dock tänkt om. På hemsidan står det att det tvådelade plagget "highlights the face rather than the body" och det passar ju mig som inte direkt är pinnasmal. Jag har, med detta in mind så att säga, därför kollat en del på the extended slimming swimmer i färgen blue/hawaiian print och nu när dollarn är såpass låg är det ju bara att passa på att beställa! nån annan som är på?

image30

Don't Cry

Nu är jag hemma. Tack vara Kajsaloves monsterbil. Vad skulle jag göra utan dig kajsa? (men jag har inte tankat babe, fick inte riktigt upp tanklocket... sätter över pengar istället. när jag vaknat.)

Var väldans trött när Eva kom och bytte av mig, och för att inte somna och dö så brukar jag alltid sjunga med radion när jag sitter i bilen på vägen hem. Det funkar jättebra, jag blir liksom så förskräckt av min egen röst så jag glömmer bort att vara trött :) Enda problemet var att jag inte riktigt förstod mig på kajsas bilradio, så jag fick ta till plan-B och lyssna på musik i mobilen istället. Dock är min mobil inte av bästa kvalitet och eftersom jag lyssnade på Don't Cry med Guns N' Roses så upptäckte jag snart att min nokia och Slash inte var bästa vänner direkt. Fast det var väl inte jag och Axl heller med tanke på att jag lät ungefär som Cameron Diaz i Min bästa väns bröllop...



Givv mii a wisper - and give mii a saajn - giv mii a kiss befor juu - tell mii goodbaai - dont ju take it so hard nau - and pliiis dont take it so ba-ad - a'll still bii thinkin ov juu - and the tajms we haa-aa-ad bäjbä...

Nu ska jag sova. Godnatt.

tråååååk

Jag bloggar på jobbet. Utan nätverkskabel. Inte för inte jag kallas supergirl ;)
Fast den här girlen mår inte så super just för tillfället. Jag trasslade (ja, trasslade) precis in mig i grinden som är framför trappan till ovanvåningen här. Aj. Nu har jag bara tre och en halv nagel på min vänstra fot :/
Jg ska börja plugga snart, måste ju skriva på uppsatsen (panikpanikpanik) men först tänkte jag run an idea by you mina små kära läsare. Jag har funderat på att göra ett blogginlägg där jag listar alla (eller några) av de saker som jag hatar med passion. Skulle det intressera er? Hitills har jag dock bara kommit på tre saker:
-Trafikljuset i alvesta (finns det flera maria? jag syftar i vart fall på det som ligger innan skolan.)
-Dasstrycket (info-lapp som sitter på toan på jobbet. Byts ut varje månad och innehåller saker som små citat och limerickar. Kort sagt sånt som kommuntanter går igång på.)
-Grinden.
Jag är dock säker på att jag skulle komma på lite häftigare saker att hata om det är dag...


För övrigt så har min solbränna i ansiktet dragit och lämnat efter sig ett lilaaktigt skimmer. För att citera Dana: Crisp-ay!
Nu ska jag gå och plugga. Hjärnan känns som potatismos så det bådar ju gott.

att vara eller inte vara

Inatt skall jag jobba natt igen. Nätverkskabel eller inte nätverkskabel? Tar jag med mig den kommer jag nog inte få så mycket gjort av  min B-uppsats, men å andra sidan blir det nog massa bloggande. vilket i sin tur kan få två resultat: briljanta inlägg skapade av min övertrötta hjärna eller skitkassa inlägg skapade av tidigare nämnda hjärna. Svårt val alltså...

...

blev QAF. lite brian/justin-action sådär på morgonkvisten. nu ska jag sova. godnatt.

hmm...

Sömn eller ett avsnitt till av QAF?

Save Kane

För ett par dagar sedan fick jag en inbjudan på facebook om att gå med i gruppen Save Kane. Inbjudan kom från min kompis Petter Ekelund och save kane är ett musikprojekt of his. Petter och jag har känt varandra sen mellanstadiet, men det var ett tag sedan vi hängde (gymnasiet nån gång?) och trots att jag i många år vetat att han är en fena på musik så blev jag faktiskt lite chockad. Det visade sig nämligen att han har tre (eller fler, vad vet jag?) musikprojekt på myspace, och det är helt sjukt bra alltihop! Har ju ganska många gamla vänner som sysslade med musik när vi gick på högstadiet och gymnasiet, och allas källarinspelade demos var ju bra för att vara femton, sexton sjutton sådär, men det är annorlunda med Petters musik. 'Den är bra på riktigt. Jag tänkte iaf göra er mina underbara läsare en tjänst och länka till lite görbra (ja där bröt gôtebosskan igenom) musik.

Save Kane är petters alldeles egna akustiska projekt. me like alot.
Petter&Linnéa är precis som det låter. Petter och Linnéa. Dom vann singer/songwriter-priset i Musik Direkts riksfinal förra året. Asbra.
Domino P. Mitt favvo-projekt. Är helt kär i "Mary Jane". Fast "What's Wrong" är också skitbra. Och "You are My Mirror" som han gjort tillsammans med Stick Witith. Låten kan man för övrigt kan rösta på här. (gå in på alla bidrag, sök på hiphop/rap, rösta!) Do it!

Jesusmaria vad jag länkar. Nu ska jag kolla på las vegas och hoppas att någon fylleringer mig. Har nämligen laddat ned "You are My Mirror" som ringsignal. (Ja jag obsessar något.)

LOK

Har blivit helt snurrig av för mycket facebookande. Får ju flashbacks till höger och vänster. Nu ska jag låtsas att jag är fjorton och lyssna på LOK tills jag somnar.

Burma-föreläsning 12-14 imorgon och sedan jobb 14.30-21 på det. Fast jag har lånat kajsaloves monstruo coche så det ska nog gå bra. Var för övrigt en tjej här innan och kollade på lägenheten. Ska bli så skönt att slippa bo här!
(Och bara för att jag tycker det är dåligt här så kommer jag säkert få bo i ett mexicanskt crack house/bordell och verkligen ha god nytta av mina spanskakunskaper när det kommer till ord som puta, chulo, cucaracha och rata...)

Mary Jane

Jag ska skriva om Mary Jane här. men först ska jag sova. Better late than never...

...

No me gusta gente que no habla con mí. sabéis quiénes sois.

Migrän

Jag tror jag är på väg att få ett mega migränanfall. Jag brukar få ett i halvåret sådär, och jag antar att det är dags nu igen. Skickade upp älsklingsgrannarna betsybabe och coffelove att handla lite mat åt mig på ica eftersom jag inte riktigt vågade gå ut... Jag svimmar nämligen väldigt lätt och tappar synen när jag har migrän. Men nu har jag iaf fått lite mat i mig och nu ska jag sova.

hmm...

Jag svimmade precis. Det var... intressant.

Opepp

Idag är jag opepp. riktigt opepp. Dagen började superroligt med att jag och betsybabe gjorde rusta och city gross osäkert, men sedan var det dags att slå sig ned vid skrivbordet (eller ja, matbordet eftersom jag inte äger något skrivbord) och ta i tu med böckerna till uppsatsen. Har läst och läst och läst och jag tror att ungefär två ord har fastnat...

I morgon är det beach 08-sittning och jag har köpt biljett men är något osäker på huruvida jag skall gå eller inte. Jag lär ju passa till temat med min glansiga röda nuna som jag utvecklade under helgens solande, men jag vet inte. jag känner mig liksom väldans... opepp.

¡Qué fin de semana!

Jesus vilken skön helg det varit! Jag har nog aldrig kommit med så många bra idéer samma helg förut :)
Det hela började med att jag i torsdags knäckte idén om en liten grillning vilket resulterade i en grillkväll med ett gäng skönisar från klassen, lite annat folk samt världens sötaste ebbe-bebis med tillhörande söta mamma. (Jag har för övrigt förbjudit både Betsy och Christine att ta hit fler folk från Kristianstad/Bromölla, helvete vilka gener dom har där nere alltså!) Efter grillningen blev det ju som tidigare berättat vin, special K (ja vi hade inget annat att snacksa på) och Rock 'n' Roll High School för mig och kajsalove.

Lördagen var hur chill som helst, efter att jag slog upp ögonen och klev upp ur sängen var det första jag gjorde att öppna balkongdörren och vilka låg där utanför om inte christine, malin och marlene. Joinade med en gång och låg ute i solen fram tills fyra då vi tog kajsas monsterbil till willys och handlade picnicmat till söndagens utflykt. Vi spenderade nämligen större delen av söndagen vid evedal (ännu en underbar idé framkommen ur undertecknads eminenta hjärna) där vi badade hela fyra gånger och pressade i solen. Dock var jag ansvarsfull och inte bara svängde förbi willys och köpte solkräm utan jag använde den också, så jag lyckades för första gången någonsin typ att inte bränna mig under en hel helg i solen! Det är dock att ta i att säga att jag är brun, men lite rosabeige sådär är jag iaf :)

Söndagen avslutades i eget sällskap då jag kollade på filmen farväl falkenberg, som jag av någon mystisk anledning inte sett tidigare trots att jag tänkt göra det flera gånger. Var i vart fall ett bra val för den var helt sjukt bra! Vilket förvånade mig lite eftersom "bra" svensk film brukar vara ganska skitdålig i vanliga fall... Men den var som sagt sjukt bra, helt annorlunda från svensk film i övrigt och jag måste erkänna att jag blev lite kär i John "jag blir glad av bacon" Eriksson. Jag tror för övrigt att jag träffat Holger på nån fest nån gång, för den där tatueringen känner jag igen alltså...

image28

Rock 'n' Roll High School

Ok, så jag har en ovana som jag utvecklat under tiden jag bott här på stallvägen 13. Ibland när jag inte kan sova så beställer jag skivor och filmer på nätet, något som jag alltid glömmer bort så fort jag somnat. Efter ett par dagar så landar det ett paket i brevlådan och jag har vanligtvis ingen aning om vad som är i...

Den här gången var det Rock 'n' Roll High School. Jag hade hört innan att den skulle vara superbra, och helvete vad bra den var! Jag och Kajsa skrattade typ non stop genom hela filmen! Och egentligen, hur kan man inte göra det?
Bara det att Ramones är med betyder ju att det musikmässigt är grym kvalitet och hur kan man låta bli att skratta åt exploderande hårdrocksmöss, killen som dansar hetare än hett i bamba, Tom som är "so boring that his brother is an only child", Fritz Hansel och Fritz Gretels uppbåd och den stackars förstaårseleven. Helt sjukt kul alltså!


Vem vill inte bli serenerad av Ramones?


Om ni nu mot förmodan inte vill se hela filmen kan ni alltid kolla på trailern här. It pretty much sums it up ;p

Nada más

He acabado mí hermana. Nada más.

Ingrid på äventyr

Idag körde jag till verkstaden för ett litet snabbt däckbyte. Kajsa hade varit gullig och bokat tid så allt jag skulle göra var att transportera bilen dit och sen snabbt hem igen. Trodde jag. Det visade sig att det fattades en extramutter som man skulle ha till att få upp en av de fem muttrarna på varje däck. Den finns tydligen för att man inte ska kunna stjäla däcken lika lätt. Man måste liksom haka ihop dom för att få bort skiten. Efter att dom hade letat igenom hela verkstaden efter något som skulle kunna funka istället (medans jag stod där som världens största frågetecken) skrattade dom åt min okunskap och gav upp. Jag fick helt enkelt ringa chefen och meddela att dom skulle svetsa på en ny mutter på den gamla oöppningsbara för att få så sätt få bort skiten. Billigt skulle det inte bli meddelade dom. Som tur var var el jefe på bra humör så han gav mig the go-ahead och allt gick bra i slutändan. Fast pinsamt var det, dom var väl ganska övertygade om att jag hade slarvat bort den och trodde nog inte på mig när jag proklamerade att jag minsann aldrig tagit ur något ur bilen, allra minst en buttermutter!

Fast dom där två timmarna på verkstaden var helt ok ändå, för jag hängde med Mesut. Han är ascool. han är typ bilmikanernas jefe och har grymt kul humor. Han klagade hela tiden över hur mycket han hade att göra, men ändå hängde han med mig och läste aftonbladet på nätet hela tiden jag var där ;) Han tycker om mig och kajsa (antagligen för att det är kul att skratta åt vår totala okunskap när det gäller bilar) så han meddelade att vi när som fick svänga förbi och dricka kaffe. Vi fick tom ta med oss bilen om vi ville att det skulle se bättre ut då :)

Victor Lund

Jag vet inte vad det är alltså, men i flera dagar nu har jag trott att jag sett Victor här i Växjö. Och när jag säger här i Växjö så menar jag överallt i Växjö. Typ på ica, vid bilverkstaden, på Kristinas, hos frisören och på parkeringen utanför mitt hus. Lite underligt eftersom jag vet med all säkerhet att han inte är i Växjö. Undrar om det är för att han fyller år imorgon?

Lagrimas del Oro

Jag har återigen drabbats av L-word abstinens. Antar att det har att göra med att jag börjat skriva på min B-uppsats. Varför plugga när man kan kolla på L-word liksom ;)

image27


I övrigt händer inte jättemycket, därav avsaknaden av blogginlägg de senaste dagarna. Men det ändrar sig säkert snart, om inte annars får jag väl utmana de små grå och filosfera fram något roligt  för er att läsa...

Tills dess kommer jag nu göra något totalt out of character och tipsa om en annan blogg.
A place for robots läser jag dagligen och hur kan man låta bli? Eff levererar inte bara helt sjukt coola musiktips  och outgrundligt fina små textsnuttar utan han är även otroligt skärpt. Han har till exempel räknat ut hur mycket allt smör i småland är värt. Det ni!

Grannar

Jag gillar mina grannar på alla sätt och vis (eller ja ok, jag gillar bara Per-Gunnar och det är för att han aldrig syns eller hörs vilket leder till att man liksom glömmer av att han finns) men måste dom röka rakt in i min ventilation och sedan fimpa på min uteplats?

Gårdagen

Man vet att det har varit en lyckad utekväll när man vaknar upp med en svullen fot och ett uppskrapat knä ;)
Återkommer till detta senare. Nu ska jag få i mig någon slags  mat är det väl tänkt...

Ifall ni inte redan visste:

Jag hatar stenladan.

Note to self:

Aldrig jobba ihop med ett psyko.
Aldrig ha ett annat psyko som hyresvärd.
Aldrig bo själv i ett hus på landet.
Alltid springa åt andra hållet om psykot jagar någon med kniv.
Alltid ha polis med mig om jag senare går in i huset och hittar psykot i källaren.

Tror jag skall kunna komma ihåg det här...

Facebook schmejsbook

Jag är sur! Hittade precis min blivande man på facebook, och så kan jag inte se hans sida om jag inte blir vän med honom först! Hur skulle det se ut, hej jag vill gifta mig med dig kan inte du confirma min request liksom... vaddå psyko-alert! Hade varit mycket bättre om jag hade kunnat snoka runt på hans sida för att sedan mystiskt dyka upp var han är och lära känna alla hans vänner för att på det sättet få honom att inse att jag är the one ;)

Alltid rött alltid rätt

Jag satt här i soffan alldeles nyss och kände helt plötsligt hur någonting förändrades. Mina kinder hettade till, min kropp blev lite varmare och mitt hjärta bultade lite hårdare. För att citera Gloria Gaynor: "first I was afraid, I was petrified", men sen kollade jag på klockan och kunde dra en lättnadens suck. Den var kvart över tolv och jag förstod med en gång vad det var som skett: Det är första maj och det är ju såklart mitt revolutionära blod som pumpar extra starkt i mina ådror just idag!

Fast jag ska förstås inte spendera dagen gåendes mellan Andra Långgatan och Gustav Adolfs torg i Göteborg sjungandes internationalen (Upp trälar uti alla stater...) tillsammans med alla gamla övervintrade gröna-vågare och små söta pandapojkar. Jag ska minsann spendera dagen i biblioteket här i Växjö. Yay. Som plåster på såren får jag lyssna på lite imperiet och drömma mig tillbaka till tiden då det värsta som fanns i min värld var schengenavtalet och inte en tenta i samhällsvetenskapliga metoder...




För övrigt så rättade jag automatiskt en vårdtagare (som det så fint heter) idag när han började prata om skotten i Ådalen 1932... Hur kan man inte veta att det var 1931? Han som var obildad eller jag som är indoktrinerad?


RSS 2.0