"I knew I'd create a sensation, gasped the Rocker. Then he went out."

Imorgon skall jag jobba 7-13.30 och 16.30-22. Det innebär att jag borde sova. Men det gör jag icke. Jag kollar istället på Velvet Goldmine-klipp på youtube. Det borde alla göra. Helvete vad bra den filmen är alltså, ryser bara jag tänker påt. Sen skadar det ju inte att filmen är full av killar som är hetare än hetast. Fast oj vad Jonathan Rhys Meyers är påtänd i intervjuerna alltså...


...

men det var då jävla helvete. Djurgården alltså. Av alla ställen. Helvete.

COD: sugar overdose

jesus vilken mysig födelsedag jag haft. Och jag har såklart kajsa att tacka för det. Inte bara förstås, men merparten av dagen har spenderats i kajsaloves sällskap. Hade tårtkalas tidigare och har fått massa fina blommor och presenter av alla underbara som kom. Kommer verkligen sakna folket här när jag drar till mexico. Helt sjukt att det bara är en månad kvar!
nä nu skall jag kolla på L-word igen (jag vet, suprise suprise). Vill gärna se avsnitt 0310, ni som kan ert L-word vet vilket det är och fattar varför det kanske inte är så födelsedagsaktigt av mig att vilja se det, men nu är det jag som fyller år och därmed jag som bestämmer ;)

besitos.

shane

Jag har precis kollat på CSI miami avsnitt 0619. Enbart för att Kate Moennig var med. Ja, jag vet, stört, men det tröstade mig något att veta att trots att L-word kommer att ta slut om bara en säsong (och dessutom med fjuttiga 8 avsnitt!) så kommer ju hon inte sluta jobba. Jag kommer inte behöva sitta och kolla på re-runs för att se min shaney-paney och det gör mig riktigt glad. Lite illa dock att denna insikt var höjdpunkten på min dag...


hemma igen

Nu är jag hemma igen. Och har börjat jobba. Var första dagen idag och jag gick runt hela dagen lite tätt förvirrad, men utöver det gick det görabra. fast helvete vad lite koll man har på teleborg egentligen, hittar ju ingenstans!

men men, utöver det händer det ju inte så mycket här i växjö, förutom på torsdag då när det är den bästa dagen på hela året! Är min första födelsedag på fem år som jag inte jobbar på så det ska bli riktigt kul faktiskt. Kommer ihåg förra året, då jobbade jag andra dagen på jobbet i england och sa inte ett knyst till någon förutom de jag bodde hos att jag fyllde år. Det löste sig dock ändå eftersom deras dotter fyllde år samma dag så jag, mats, bea och nån kylskåpsbärande svensk som var på besök på jobbet firade mina och olivias kombinerade 24 år med massor av champagne på kvällen :)

Nä nu skall jag titta på L-word tror jag, hittade en gammal L-wordspellista på itunes och nu blev jag väldans sugen ;)


...

Helvete.

Madrid es como un sueño

Algun día voy a vivir aqui.

Helvete vad duktig jag ar pa att uppdatera fran madrid alltsa! Idag har jag och syster traskat runt pa stan toda la día.
Vi har gatt genom horkvarteren, (finns det en lag pa att alla prostitutas maste ha typ polyesteroverall pa sig? hur hett kan det vara att ligga med nan man far stotar av nar man forsoker ta av henne kladerna liksom?) handlat sprit pa el corte inglés och kollat pa lyktstolparna pa plaza mayor. Vi har pausat i en riktig spansk cervezeria och vi har saklart kopt vaskor.

Vara tidigare rumskomisar har dragit och ersattes i eftermiddags med en sot liten kille fran argentina. han har, liksom vi, sovit mest hela eftermiddagen, men varje gang vi borjar kla av eller pa oss for att duscha eller som tidigare namnt sova drar han pa sig sin t-shirt, tar sin nyckel och forsvinner snabbt som ogat ut ur rummet for att komma tillbaka nar vi klatt pa oss. Asgulligt, men vi vill ju inte att han ska kanna att han behover dra varje gang vi byter klader...

Igar gick vi ut igen (suprisesuprise) och hamnade sa klart pa the planet. Dar traffade vi Yvette och Claudia, som var asnice och tog oss pa tour genom gay-madrid. (som ligger precis dar vi bor.) Yvette kom fran holland och hade flyttat hit som 19-aring eftersom man tydligen tjanar multum har om man kan fler sprak an spanska... Claudia darimot kom fran peru och var lite tyst om vad hon jobbade med. Hon sa bara att hon var konstnar och gjorde skulpturer, men Yvette berattade glatt att hon var en "sell-out" och gjorde skulpturer for ingen mindre an Madame Tussauds. Just nu pysslade hon med en av Madonna...

Nu skall jag sluta och dra karin fran datorn brevid, hon sitter namligen inne pa ridskolans hemsida och kollar pa bilderna pa hastrana. Nerdalert liksom ;)

besitos

Madrid

Hola bitches!
Nu sitter jag i en datasal pa varldens basta hostel och skriver. Ar apbakis for igar var jag och syster pa the planet (Ja, som i L Word!) och drack massa chupitos. Sen slapade vi hem oss till hostelet och hade efterfest i lobbyn med nattparsonalen. Blir svart att sla det, men vi forsoker nog ikvall igen ;)

Har i madrid ar det rysligt varmt. Fast nice anda! (oj vad roligt det blir nar man skriver utan prickar.) Igar gick vi runt i typ hela stan, mest medvetet men ocksa lite omedvetet eftersom syster hade printat ut en karta dar hostelet skulle vara markerat, men det var inte alls hostelet som lag pa den adressen, sa vi fick ta en taxi tillbaka till typ andra sidan stan. Sa kan det ga minsann.

I ovrigt sa har jag blivit muy bien pa att prata spanska, finns knappt en spanjack som kan engelska. Var valdigt intressant nar vi var inne pa el corte inglès (som betyder det engelska snittet, inte den korta engelsmannen...) och skulle kopa uppladdningsbara batterier till syster. Dom bara star dar som fagelholkar och skakar pa huvudet typ och man vill bara sla domi huvudet med en parlor.

Idag skall vi ga och se guernica, for vem vill inte se en tavla som beskriver det varsta lidandet mojligt typ ;) Na, men vi gick faktiskt till Reina Sofia igar for att se den och nagra andra tavlor nar vi anda holl pa, men tydligen ar tisdagar i spaniens museivarld var mandagar ar i frankrikes, sa allt var stangt och vi fick snallt traska bort till den botaniska tragarden och glo pa buskar i stallet...

na nu ska vi dra oss, madrid awaits liksom!

hasta luego
besitos

FRA



Jag hade tänkt att låta bli att kommentera det här. Jag har inte gått med i någon av alla de grupper som bildats på facebook och jag har medvetet hållit mig utanför diskussioner rörande FRA-lagen.
Men alltså fatta att det här ligger i händerna på fyra personer. Allt som behövs är att fyra små borgerliga politiker går emot partilinjen och röstar emot det helt absurda förslaget och så slipper vi alla att konstant titta över axeln efter storebror. De borgerliga partierna gick till val och betonade ordet liberal men på riktigt, hur liberalt är det att slopa det svenska folkets egna integritet på jakt efter "yttre hot".
Och vad kommer att räknas som "yttre hot"? Jag ska ju dra till mexico, kan jag räknas som ett "yttre hot"? Kommer staten läsa min mail jag skickar hem till mor och far i Sverige. Jag kommer ju trots allt från Kungälv, staden som fostrade Mirsad Bektašević.

Alltså man kan ju dra det här hur långt som helst, men allt som spelar någon roll är ju vår integritet. Jag tyckte det var obehagligt när jag bodde på Krebo och det smög runt en fönstertittare i ett par veckor, men det är ju ingenting mot det här. Bara vetskapen om att förslaget skulle ge staten rätt att när som helst kunna läsa mina mail och lyssna av mina samtal gör mig kallsvettig. Även om jag inte har någonting att dölja så är det en oerhörd kränkning och ett stort inkräktande i min personliga sfär. Jag har aldrig varit så glad för att min utbildning är internationellt gångbar som när jag läser om förslaget. En polisstat var inte vad jag signed up for när jag föddes i Sverige, den saken är säker.

...

Idag packar jag ner syster i väskan och drar till Madrid. Det ska bli asball. Är ju ganska rejält skitväder här i göteborg så det känns gött att bara åka härifrån en stund :) Det är för övrigt 27 grader i Madrid, så det känns ju inte helt fel.

Annars har det inte hänt så mycket sen jag bloggade sist, åkte hem till mor och far (en tågresa som jag fortfarande har men av) för att bara lite senare dra till vaggeryd med kusinen. Hennes pojkvän+kompis var nämligen med i en cykeltävling där de skulle cykla dit och tillbaka. Frivilligt. I vilket fall som helst så gick kompisens pedal sönder och vi fick rycka ut och hämta hem honom från frikyrkornas förlovade land.

Annars är det rätt dött här, har insett att jag liksom slutar blogga och ha telefonen på när jag är hemma hos mor och far. Det är väl både bra och dåligt antar jag, fast mest av allt skönt :)

Nä nu ska jag fortsätta kolla på morrongänget på TV, bästa morgonradion ever!

Hoy: ¡El Sol!

...

fy fan.

I mitt hus där jag bor känner ingen varann

Idag har jag varit på utbildning. Vi fick göra en övning där vi fick rangordna hyresgäster som vi ville ha som grannar. Jag lyckades inte bara förolämpa den überkristna kvinnan brevid mig genom att säga (eller ja ok, typ skrika) att jag aldrig i helvete ville bo granne med ett kristet ungdomskollektiv, utan jag satt även resten av dagen och nynnade på den här:



Sen gick jag såklart duktig som jag är till bibblan och förberedde mig för opponeringen jag skall ha imorgon.

Efter den skall jag dricka vin tills jag spyr. vin vin vin vin vin. Nån som vill joina?

Vem vill ha stolthet när man kan få den man vill ha?



migrän

Jag lämnade precis in min uppsats. Två sekunder senare hände det här:





...

Skinnydipping is da shit!

partyparty

Nu ska jag och kajsa ut på äventyr. Jag har bara druckit en halv 7.0a men jag har redan problem med att skriva. Jag skyller på tangentbordet. Hade jag inte rättat det här hade det sett annorlunda ut kan jag meddela. Nu: FEST!

INDIER BEWARE!

I'll be there when the mourning comes

Ibland när jag sitter i min lägenhet och lyssnar på ljudet från stenladan kan jag bli lite ledsen. Inte av någon speciell anledning, men jag får liksom en ledsen känsla i mig på något sätt. Då brukar jag tänka att det gör inget att man är ledsen om man lyssnar på kjellvander samtidigt. Så då gör jag det.



Tilläggas kan att första gången jag hörde den här låten blev jag helt galet kär i den. Det var i december -06 på storan när han hade en spelning tillsammans med Hello Saferide och Maja Hirasawa. Jag var helt övertygad om att det var typ en kris kristofferson cover eller nåt eftersom han spelade ett par sådana under extranumret innan han avslutade med den här. Eller ja, han kan ha spelat nån låt till, vad vet jag, jag fastnade när jag hörde den här. I vart fall har jag ju stenkoll på låtarna hans så jag fattade att det inte var en inspelad låt, men satt där och hoppades på att jag skulle hitta orginalet när jag kom hem och googlade. Det gjorde jag ju såklart inte, och var riktigt ledsen över det ganska länge faktiskt. Men så en sommardag när jag satt på kontoret i sevenoaks och längtade hem lite smått så tänkte jag checka in lite kjellvandervideos på youtube, och tro det eller ej men där satt han, den långa skåningen, i en bil med en banjo i knät och spelade låten jag inte kunnat släppa på över ett halvår!

...

Pucko

Får jag borsta ditt hår?

Har precis kommit tillbaka från kajsalove. Efter kvällens grillning drog vi nämligen hem till henne och bänkade oss framför den stora tvn med kladdkaka och cola. Först blev det pirates 2 eftersom jag aldrig sett den (jag vet, skandalskandal) och sedan, när vi konstaterat att orlando bloom såg lite för ren ut för att vara riktigt het så drömde vi oss bort till sagan om ringen och legolaaas, så kollade vi förstås på den. Eller ja, spolade förbi alla scener som inte innehöll legolas eller aragorn.
"He is Aragorn, son of Arathorn" var en fras som yttrades ett par gånger (för mycket) av mig medans kajsa mest satt och drömde om att få ta på viggo mortensens hår. Självklart kollade vi även på den mycket homoerotiska scenen där boromir dör. (I would have followed you to the end... My brother... My Captain... My King!)

Jag började dock fundera över eowyn och hennes connection med aragorn eller legolas, vem var det nu? För att stilla min nyfikenhet kollade vi såklart på tvåan också, och jag kunde inte låta bli att känna lite för legolas, får han nånsin ligga? Kajsa tröstade mig dock och sade att han såklart sparade sig åt mig. Nöjd med detta svar har jag nu wikipediat fram var han bor den där alven. Nån som vet vilken buss man tar till Valinor?


Evedal

Om en liten stund skall jag och kajsa åka och bada. det är nästan halleluja-moment på det alltså.
























Hmm...

För en liten stund sen sade min mamma åt mig att gömma mitt hjärta på mitt rum. Jag är ganska säker på att hon menade skålen jag fick av mina kusiner i (en något försenad) studentpresent, men man vet aldrig. Jag har ju trots allt redan lovat henne att inte hitta min livspartner i mexico...

Skavsår

I lördags gick jag runt marstrand med mina nya tygskor. Idag har jag fullt utvecklade sår på sidan av fötterna. Damn you sidosömmar! Fast det var skönt att gå runt marstrand. Trots att man alltid liksom förtränger typ halva vägen och tänker att man kommit halvägs när  man kommer till fyren längst ut. Det har man inte.

mis padres

Jag undrar hur det skall gå för mor och far i mexico. Vi har övat spanska ikväll. Det gick sådär. Dom verkar tro att spanska är franska med italienskt uttal. Vilket blir extra roligt av att de varken kan franska eller italienska. Dom är roliga, mis padres.

RSS 2.0