crossing the pond

Imorgon drar jag. Lite stressigt fram till dess, men det ska nog gå bra :)
har spenderat typ senaste veckan med att packa. Först packa ner hela lägenheten och så nu i helgen packa ner mexico-grejerna. Är fullt övertygad om att jag måste köpa en större väska till hemresan, för det går inte i en hårnål till i varken handbagaget eller den stora väskan...

Men men, nu skall vi cykla ner till havet och bada, tacka gud för att man har föräldrarna precis vid havet alltså!

Den här låten har jag spenderat veckan med:


packasovajobbastäda

Nu är jag hemkommen från jobbet via en liten detour på tufvanängen som resulterade i lite trevligt sällskap och ett mindre trevligt myggbett i ryggslutet. Skall packa ner mer skit nu är det tänkt. Sen skall jag nana och sen är det morgon och jobb igen innan jag vet ordet av. Lite trött på det men imorgon kväll blir det film med daniella så lite har jag ju att se fram emot :)

Blev tillfrågad om jag ville jobba nästa sommar med och det sade jag ju såklart ja till, så även om jag flyttar på fredag så blir det nog mer växjö för mig i framtiden...

nä nu ska jag sortera mina filmer och skivor. Eller så slänger jag bara ner skiten i en kartong...
besitos bitches.

kent+Thåström

Nu har jag gjort det. Har ringt kusinen och fixat sovplats och bokat biljett på ticnet. Ska bli så jävla nice. Alla som vet något om mig vet ju att thåström är gud och att kent gäller i alla lägen. Sen att konserten är i världens bästa stad är ju inte helt fel det heller :) Tror inte jag sett thåström sen det var kalasturnén på röda sten någon gång i tidernas begynnelse, och kent har jag inte sett sen deras v&a-turné. Dags igen alltså!




flytt

Är inne på sista veckan på jobbet nu. Känns helt sjukt att jag redan jobbat fyra veckor, har gått helt sjukt fort, men det skall helt klart bli skönt att dra om en vecka. Flyttar ju på fredag, fast paps kommer ner på torsdag så att vi kan börja så fort jag slutat jobbet. Jobbar nämligen fredag med, så snälla pappa städar medans jag är på jobbet :)
Sen är det lite tänkt att jag ska gå på kent och thåström på slottskogsvallen på fredagskvällen, men då måste jag nog hitta någon att sova hos (nej, inte hitta så) för hem kommer jag inte.

Men men, nu skall jag återgå till packningen, imorgon jobbar jag 7-14 och 18-21, så någon packning lär det inte hinnas med efter det...

Ny blogg

Nu har jag skaffat en till blogg. Med den otroligt fantasifulla adressen ingridfalk.blogg.se... Tänkte skriva om min mexicotermin där, fast all the juicy details hamnar ju förstås på den här bloggen, så fortsätt för guds skull att läsa här med!

so long suckers!

Jag fick nyss lite panik. Tänkte på att det snart är augusti och därmed höst innan vi vet ordet av. Hela kroppen liksom spände sig och jag rös till ordentligt. Jag hatar hösten. Blev liksom helt tom inombords i en sekund eller två. Tills jag kom på att jag ju är i mexico hela hösten. Blir inga regniga kalla växjödagar för mig inte. I mexico city är det nämligen ca 20 grader på senhösten :) Och har jag nämnt att det bara är 29 mil till Acapulco?

estoy muy cansada

Jesus vad trött jag är. Men tiden har gått rätt fort ändå. Hade en liten kris nyss när de två som jag har hand om vaknade samtidigt, men jag lyckades för första gången någonsin få den ena att somna om samtidigt som jag hjälpte den andra på toa. Simultankapacitet till tusen alltså. Estoy feroz  helt enkelt! (In a good way) Förhoppningsvis sover de ett tag till så att jag kan lämpa över hela frukostgrejen på gabbie när hon vaknar och jag kan åka hem lite tidigare :)

CSN

Inatt älskar jag CSN. Efter allt krångel med blanketter som inte behövs för att senare behövas iallafall och allt springande runt på universitetet för att hitta någon som kunde skriva på de nämnda blanketterna har de nu godkänt min ansökan om studiemedel. Och inte en sekund för tidigt för nu måste jag nämligen snabba mig med att fixa visum. Har ju bara två veckor på mig och skulle behöva hämta ut det nu på fredag. Vilket är jäääävligt tight om tid. Men det skall nog gå. I värsta fall får jag väl fixa det på plats i mexico, även om det lär kosta en del...

Anyways, jobbar för fullt här på ugglan. Dvs gör absolut inte ett skit. Har kollat på G.I Jane (tack för lånet John!) och har nu återigen absolut inget att göra. Eftersom jag är helt sjukt trött har jag inte ens lust att blogga om något festligt, trots att jag fick flera förslag om ämnen. Bara för det orkar jag inte ens avsluta inlägget ordentligt

Vad är det som sker i världen?

Först kom FRA-lagen, sen förslaget att inte döma folk till rättspsykiatrisk vård och så nu det här. I det här landet kan man ju inte bo längre.

Vad jag vill säga till Lasse varje gång jag ser en bild på honom:


Klipp dig och skaffa dig ett jobb!

...

Idag jobbade jag. Idag på jobbet kissade en tant på mig. Yay för hemtjänsten.

sovdags

jag tror jag ska sova nu. första gången på säkert två månader som jag (antagligen) kommer att somna innan tolv.
För övrigt jobbar jag natt på ugglan lör-sön. stor chans (risk?) att nätverkskabeln åker med. Förslag på blogginlägg någon?
ni vet ju hur jag är när jag jobbar natt. you name it och jag skriver om det liksom...

buenas noches mis amores

flyttpacking

Om femton dagar flyttar jag hem till mor och far igen. Eller ja, iallafall på pappret. Det enda problemet med detta är att jag har en hel lägenhet med grejer och inte så mycket tid att packa om man säger så. Jag vet vad ni tänker, femton dagar är ju gott om tid, men grejen är att tolv av dessa kommer att spenderas på jobbet, eller ja, åtminstonde 9 timmar per dag av dessa 12, sen kommer tre av dem att spenderas i göteborg. Det lämnar inte jättemycket tid kvar för själva ihopplockandet av lägenheten. Jag funderar därför på att helt enkelt släpa fram en container (ni vet, den där blåa containern som står på parkeringen här utanför) till altandörren och liksom hysta ner allting i den. Jag tycker det är en alldeles utmärkt plan, mamma tycker att jag bör modifiera den något...



För övrigt så såg jag och kajsa något hysteriskt roligt när vi trots vår trötthet var ute och gick förut (snaps for us!). Vi stannade till lite efter ingången till amfium på campus, och pratade om allt och ingenting när det helt plötsligt kom en cyklist farande förbi oss på en lila cykel. Eller ja, farande och farande, han kämpade på som bara den, men det såg ut ungefär som när man cyklar i en uppförsbacke på högsta växeln. Just som jag och kajsalove tyst och fnissigt påpekade detta för varandra flåsade han till, hoppade av cykeln och slängde den åt sidan. Sen gick han de resterande 50 meterna till ingången och traskade in på amfium. Den lila cykeln låg kvar. Efter att ha skrattat åt detta hysteriskt en stund i väntan på att han skulle komma tillbaka och hämta den stackars cykeln såg vi en annan man traska in på amfium och bestämde oss för att bryta upp innan dom kom och slaktade cykeln. (eller nåt.) Fast vi tog kort på den där den låg så övergiven och, i hate to say it, patetisk.

HilfeHilfe

nu har jag konverterat ett avsnitt av L-word till ipod-format. Det tog typ två timmar. Det finns 62 avsnitt. Det blir 124 timmar. Det är över fem dygn. Hjälp.
None

blablabla...

Idag har jag gjort två saker: jobba och sovit. I den ordningen. Somnade vid tre och vaknade högst förvirrad ståendes mitt på golvet kl 04.11. Sen somnade jag igen vid fem och vaknade av klockan halv 7. inte så nice måste jag erkänna.
Sen jobbade jag. ganska slappt idag så det var också nice.

Kom på att jag totalt har glömt att skriva att jag har fått reda på var jag skall bo när jag åker till mexico (om två och en halv vecka)! Jag skall tydligen bo hemma hos en Señora Estrada, och tydligen (enligt coordinatorn i mexico) har jag tur, för hennes hus ligger mitt emellan universitetet och "centrum" i mexico city. Vilket ju känns jävligt gött eftersom jag hört om studenter som fått bostad på andra sidan "centrum" och fått pendla i två-tre timmar enkel väg...


En liten del av Ciudad de Mexico...

sovmorgon

imorgon har jag sovmorgon. jag börjar nämligen 7.30 istället för 7.
Yay liksom. nu skall jag sova.

(och bets, jag är i växjö nästa vecka. jobbar 7-17 de tre första dagarna och 16.30-22 på torsdagen. Sen åker jag hem till mor och far en stund. Och ni är saknade ni med kan jag lova. )

"These people are clearly stalled in their emotional development."

Jag vet. min blogg är tråkig. Den har varit det i ett tag nu. Och eftersom jag bloggar om sånt som händer i mitt liv betyder detta att även mitt liv är tråkigt. Grejen är ju den att jag jobbar heltid nu och visst, det händer en del kul saker på jobbet, men det får ju inte jag berätta för någon om... Sekretess liksom.

Jag hade idag iallafall tänkt att blogga lite. Jag hade tänkt att skriva ett inlägg om den här sidan, men jag tror inte jag orkar. Det är konstigt hur det en del människor ser som ett sätt att visa vilka de är och att de finns kan ses av andra som något fördömt.
Jag har märkt att jag kommer tillbaka till det här ganska ofta, att jag vid flera tillfällen skrivit om och diskuterat med folk om synen på homosexualitet och allt som inte platsar inom det heteronormativa samhället. Jag tror att jag kommer tillbaka till detta gång på gång eftersom jag tycker det är så absurt att man gör skillnad på människor och människor. Att jag är mindre värd om jag tycker om tjejer än om jag tycker om killar. Vi skall älska oss själva och vi skall älska våra nästa men vi skall för guds skull inte älska någon av samma kön!


Den här bilden har jag snott från just massresistance.org. Dom kallar den "Their tasteless version of political humor" Jag tycker den är rolig.

hohohohohohohockeyfrilla



En minut och fyrtioåtta sekunder ren och skär nostalgi.

fuller

ikväll har jag supit till det med kusinen. har insett en del grejer om mig själv och fyllan har varit både kul och inte lika kul.
fast nu kollar vi på save the last dance och kommer nog somna inom kort...
mindre än en månad kvar nu.

besitos

kusinen på besök

idag har jag kusien på besök och jag är ledig, dubbelt upp med skoj alltså! har gjort stan med jenny och passat på att vaccinera mig, men oj vad vaccinationstanten blev förvånad när jag sade att jag inte hade vaccinerat mig på vaccinationscentral förut utan hemma i vardagsrummet...

annars har inte så mycket hänt, jobbar ju nonstop typ. men men, nu är det tillbaka till filmen och kusinen som gäller, ikväll blir det födelsedagsbubbel, lite försenat men ändå.

besitos

snart smäller det...

igår bokade jag min biljett till mexico. Detta betyder alltså att jag i framtiden inte vill diskutera biljetter till mexico city och definitivt inte höra att någon hittat en billigare än den jag köpte... I övrigt väntar jag för fullt på att lennart skall lägga in mina betyg i ladok så att jag kan få csn så att jag kan fixa visum så att jag kan åka...


Imorgon kommer jenny. yay!

RSS 2.0