Växjö - Göteborg - Växjö

Nu är jag tillbaka i soliga växjö igen :) Vilket iof inte är helt kul eftersom vi har PM-inlämning på fredag och tenta på lördag, så det blir till att plugga i veckan alltså... Fast imorgon börjar jag på mitt nya jobb, så det är ju åtminstonde nåt kul som händer i veckan.

Det har varit helt sjukt kul i götet i helgen, började dock med att jag försov mig och missade tåget härifrån med en halv minut. Not so fun men jag ryckte minsann upp mig och bokade en 1-klass biljett till nästa tåg, så jag kom ju fram trots allt :) Fikade med mor min för att sedan direkt efter dra till cafe vasa och fika med Emma och Peter. Me like fika... Sen gjorde vi det ultimata, vi åkte paddan! Något alla som kallar sig göteborgare bör göra. Oj vad roligt vi hade! speciellt jag och peter som inte kunde sluta skratta när hon hela tiden sa seamen. "This is the seamen's church (...) this is the seaman's wife (...) this is where the seamen learned to cook." Något låg humor möjligen, men helkul ändå!
När kvällen kom så blev det först leffes hemma hos Emma&Kristian för att sedan dra till Peters polares krog för a lot of öldrickande... Efter lite snack med stena employees som slutade prata med mig när dom insåg att jag bara var 20 (hehe we're taking over) så blev kvällen sen och vi köpte loss lite öl och avslutade kvällen på balkongen i gamlestaden.

Det roliga i helgen kunde ha slutat där, men eftersom Emma och Kristian är helt underbara så spenderade vi ju förstås söndagseftermiddagen med pizza framför HBK-GAIS :D Fast sen tog det roliga slut på riktigt, för jag hade ett tåg att passa och fick därför dra snabbare än kvickt. Fick byta tåg i Hässleholm, som säkert är trevlig på dagen men som påminde mer om Santa Carla i the lost boys på kvällen... Var skitungar överallt, och när jag i min enfald steg ut ifrån stationen/fritidsgården blev jag grusad! Jag stog där helt fint i min ensamhet och var mitt vanliga underbara jag och så helt plötsligt får jag ett ton grus kastat på mig. Av femtonåringar. Hade dom små glinen varit typ tio hade jag nog haft lite förståelse för det, men femtonåringar? Ska inte femtonåringar vara hemma med tjejen och lida av premature ejaculation istället för att hänga vid stationen och grusa folk?

Jaja, all is well that ends well, och det gjorde det verkligen. När jag försov mig i lördags hade jag tvingats ta min cykel ner till stationen, men eftersom det var punka på båda däcken kände jag inte riktigt för att släpa tillbaka den till campus kl halv tolv på natten, så min älskade kajsalove kom och hämtade mig i sin monsterbil, var bara att slänga in cykeln och off we went :)

image26

Mañana mañana

Voy a ir a Gutemburgo mañana. Hasta luego mis amigos :)

hahahaha


Hmm...

Ok, jag vill inte vara sån, men när jag läser det här, om boffning bland ungdomar så kan jag bara tänka på en sak. Det är inte hur farligt det är eller hur tråkigt det är att barn boffar, utan hur pantad IngMarie Bergström, biträdande rektor på Myrsjöskolan är när hon säger såhär: "Det är viktigt att poängtera att vi än så länge inte har sett några indikationer på att några av våra elever boffar."

Kom igen! Boffning var ett problem på Fredkullaskolan när jag gick där, och det var ändå en waldorfskola med 120 elever! Det ger ett genomsnitt på ca 13 elever per årskurs. Men närbutiken fick sluta sälja glade till ungdomar där med, så varför skulle det inte ske på Myrsjöskolan?

Hello

är det bara jag eller är inte den här videon jävligt creepy?


Grannen

Jag har bott i den här lägenheten sedan i mars förra året och jag har alltid tyckt det har varit lite konstigt att jag aldrig varken hört eller sett något av min närmaste granne, han som bor vägg i vägg med mig. Men idag mötte jag så denna mystiske man, och det klarnade med ens för mig. Jag förstod varför jag aldrig hört någon musik från andra sidan väggen och varför jag aldrig sett honom out and about. Min granne är en survivor. Det har pratats mycket om dom, men dom har sällan setts. Jag har faktiskt bara stött på ett exemplar av campus survivus tidigare. Men där stod han alltså i korridoren nyss, som en lämning från tiden innan teleborg togs över av studenterna, innan campus var ett campus och innan lägenheterna på Stallvägen gjordes om till studentbostäder. Min granne, överlevaren.

The Church of Oprah

Det här är intressant. Oprah är tydligen onskan själv. Det är nu en grupp amerikanska kristna som har gått ihop och gjort en video om denna styggelse.




Hon lär tydligen ut att:

- Who you are requires no belief
- Heaven is not a location but refers to the inner realm of consciousness
- The man on the cross is an archetypical image. He is every man and woman.

Dessutom får man lära sig att:
- My mind is part of God's. I am very holy.
- My holiness is my salvation.
- My salvation comes from me
- Let me remember that there is no sin
- Do not make the pathetic error of "clinging to the old rugged cross."
- The only message of the crucifixion is that you can overcome the cross

Det finns dock hopp för mänskligheten. Man kan köpa boken "Don't drink the kool-aid" (ja, den heter verkligen så) och läsa sanningen om den hemska människa som är Oprah. På deras hemsida kan man även läsa ett öppet brev till Miss Winfrey samt lite utdrag ur boken ifall man inte vill köpa grisen i säcken så att säga...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här. Förutom att jag blir lite sugen på att joina The Church of Oprah...
Jag tycker det låter bra att Jesus är en del av oss alla, att räddningen kommer från mig själv, att det inte finns någon synd och att jag som person är helig.

Men om man inte vill vänta tills man dör för att se hur det ser ut i helvetet (där jag ju tydligen kommer hamna) så kan man gå in på youtube och läsa några av kommentarerna till filmen. Då blir man lätt jävligt mörkrädd, och om jag inte minns fel så är det väl ganska dystert i helvetet?

eeh...

Igår när jag kom hem från den underbara grillningen hos b&c så blev jag helt sjukt trött. Lite oväntat med tanke på att jag ju sov till två, men det var bara att tacka och ta emot för vem vill inte fixa tillbaka dygnsrytmen med en gång? Så jag somnade lite efter tio redan. So long so good, men det tillstötte en liten komplikation. Jag vaknade igen. Jag har nu varit vaken sen tio i två. No me gusta alltså... Nu har jag gett upp, lika bra att starta dagen lite tidigare än planerat... Tur att jag bara ska jobba en natt till nånsin typ, är lite trött på att ha en helt fuckad dygnsrytm...

Nada bloggande esta noche...

Jag orkar inte ta med min nätverkskabel till jobbet. ni får klara er utan mig nattbloggandes. Om separationsångesten skulle bli för stor kan ni ju alltid se på det här och tänka på mig :) Det är nämligen the gossip som gäller för mig nu för tillfället.







Nu drar jag till jobbet. Adios

Oh how I wish I was in New York



Det här vill jag se.

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Jag insåg precis att när jag kommer till jobbet ikväll (ja, jag ska jobba en fjärde natt den här veckan) så kommer dom kolla på körslaget. Det innebär att jag måste kolla på körslaget. KÖRSLAGET!

alkohol

I kväll blir det viiiiiiiiiiiiiiiin!



image20

Morgon.

Ok, så jag skrev ett inlägg här alldeles nyss. men oj så in i helvete vad tråkigt det blev! Istället tänker jag bjuda på lite klassisk rock såhär på morgonkvisten :D (det är för övrigt värt att lägga märke till de snuskiga undertonerna i låtarna)





Nu slutar jag om en timme och då ska jag hem och soooova!

Sista listan för kvällen...

Nu är det snart dags för mig att packa ihop och dra hemåt. Men innan jag gör det så ska jag lägga upp min sista lista för natten och möjligtvis någonsin här på bloggen. Den här listan är lite mer speciell än dom andra eftersom den här är helt sjukt personlig. Den erbjuder er en alldeles speciell chans till en glimt in i mitt liv. En chans att äntligen, äntligen få svar på det ni alltid undrat om mig. Det är nämligen mina 25 mest spelade låtarna på iTunes :)

1. Townes Van Zandt - If I Needed You

2. Joan Armatrading - The Weakness In Me

3. Nick Cave and the Bad Seeds - Into My Arms

4. Leonard Cohen -  I'm Your Man

5. Damien Rice - Cannonball

6. Pink - Dear Mr. President

7. Billie The Vision and the Dancers - So You Want Me to Bleed

8. The Ditty Bops - Sister Kate

9. Tracy Chapman - Say Hallelujah

10. Iron and Wine - Naked As We Came

11. Nick Cave - People Just Aint No good

12. Band of Horses - No ones gonna love you

13. The Gossip - Your Mangled Heart

14. The Gossip - Listen Up!

15 Leonard Cohen - In My Secret Life

16. The Gossip - Standing In the Way of Control

17. Janis Joplin - Piece of My Heart

18. The Gossip - Holy Water

19. The Gossip - Dark Lines

20. The Gossip - Keeping You Alive

21. Plain White T's - Hey There Delilah

22. The Gossip - Fire with Fire

23. The Gossip - Jealous Girls

24. The Gossip - Coal To Diamonds

25. Imperiet - I Hennes Sovrum


Lista nummer 4

Ok så eftersom jag inte vill se de två sista avsnitten av den sista säsongen av Queer As Folk eftersom jag vet hur det slutar och inte vill att det är så det ska sluta så tänker jag göra en lista till. bara för att jag är så otroligt uttråkad liksom...

FEM SKULLE
1. Skulle du vilja vara längre? Lite kanske, fast jag är ganska nöjd som det är...
2. Skulle du vilja väga mer? Nej.
3. Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon? Det beror väl på!
4. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Inte en kändis för att det är en kändis, men om typ Ewan McGregor , Jonathan Rhys Meyers eller Christian Bale (Jag är för evigt formad av Velvet Goldmine) eller nån annan pudding svängde förbi stallvägen och föreslog ett ligg eller två skulle jag ju inte tacka nej...
5. Skulle du vilja dricka dig full nu? Oh yes!


TIO KAN

1. Kan du röra på öronen? Nope
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? helt klart
4. Kan dina föräldrar lita på dig? Absolut
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Det kan jag helt klart. Fast inte om det är någon annan i närheten ;)
6. Kan du va på en fest utan att dricka? Ja det kan jag. Fast ingen tror på mig när jag säger att jag är nykter...
7. Kan dina vänner lita på dig? Ja
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln?
9. Kan du suga? Gud vilken snuskig fråga. (Klart jag kan.)
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja, men det tar emot!


FEMTON HAR
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Tusen gånger
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Tusen gånger
3. Har du syskon? Ja, Karin Sigrid Linnea Falk heter hon...
4. Har du någonsin haft sex med någon? Det har hänt
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Klart
6. Har du varit full den här månaden? Nej. Tråkigt nog.
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Allt uttråkar mig just nu.
8. Har du borstat tänderna den senast timmen? Nej
9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? öh, ja.
10. Har du haft sex med någon som är fyra år äldre? Öh, ja
11. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nej
12. Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger? Klart
13. Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? Det har hänt, ja
14. Har du haft sex med mer än tre personer? Ja
15. Har du ljugit på någon fråga än då? Nej

TJUGO VEM.

1. Vem är din bäste vän? Har flera
2. Vem älskar du? Min familj och mina vänner.
3. Vem hade du senast sex med? K.
4. Vem vill du bli full med? Emma och Kristian. Och så fredrik för han har aldrig upplevt mig full sa han
5. Vem är den bästa artisten? Johnny Cash
6. Vem pratade du senast i telefon med? Jävla fråga. Fortfarande Jenny
7. Vem har du en liten crush på? Jag har en stooor girl crush på Natalie Portman...
8. Vem är snyggast i hela världen? Näst efter mig; Natalie Portman såklart
9. Vem skulle du ge en miljon till om du va tvungen att ge bort det? Mor och Far
10. Vem är snällast i världen? Hur fan ska jag veta det?
11. Vem är din bästa kompis? Dum fråga
12. Vem vill du prata med? Min farmor.
13. Vem sov du senast med? Jag sover inte med folk.
14. Vem såg du senast full? Ingen aning
16. Vem vet allt om dig? Närmast kommer väl Emma
17. Vem kysste du senast? Ingen aning.
18. Vem Kramade du senast? Betsy eller coffe
19. Vem kan berätta allt för dig? Den som vill.
20. Vem kan du berätta allt för? Emma


Lista nummer 3

Nu ni, nu har jag hittat en lista alltså!

Lovar du att vara ärlig? Always
Du heter: Ingrid Anna Helena Falk
Smeknamn: Ninni, Ninnan och Pinglan. Och Supergirl :)
Låt just nu: Shade of Blue med BRMC
Om du röker: Ibland, när jag är full och dum
Beroende av: Någon form av självgratifikation
Favoritkaraktär(er) i bok: Jane Eyre tror jag
Vem behöver du mest just nu: Emma
Vad tror folk om dig: Att jag är snäll?
Stämmer det: Oftast, men ibland kommer bitchen fram
Vad får du oftast komplimanger för: Utseendemässigt mina bröst. Annars min personlighet
Vad säger du för att imponera på någon: Något som får mig att verka smartare än jag är
Hur imponerar man på dig: Man bryr sig om andra människor
Brukar du skratta för dig själv? Ja, det händer
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Nu jävlar gäller d. 4 mål i 89 minuten. Ja tror på er? :)"
Vilken är din favoritmålning? Den enda jag kan komma på just nu som jag verkligen känner något för är Guernica, men det tar emot att kalla den för favorit med tanke på motivet.
Vart bor du: Stallvägen 13 i Växjö
Trivs du där: Nej
Festar du mycket: Nej, inte längre. Jag jobbar hela tiden.
Vad har du för mobiloperatör: Tele2/Comviq
Är du allergisk mot något: Ja, Morfin, färska tomater och tydligen kaffe.
Nästa mål i ditt liv: Att inte dö i Mexico
Hur svarar du i mobilen: Om det är mor eller far: Hej mams/paps, om det är dolt nummer: Hej det är Ingrid, om det är en kompis: hej babe.
Vem ringde du senast: Min kusin Jenny
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon ville att jag skulle kolla när hennes buss gick och det gjorde jag. 23.32.
Antal sömntimmar i natt: Jag jobbar natt, får inte sova.
Sover du ensam: I vanliga fall, ja.
Tycker du om din pappa: Jag älskar min pappa. Han är den bästa som finns.
Vad är du rädd för: Jag är pinsamt rädd för spöken. Och att inte våga älska någon.
Brukar du komma i tid: Jag brukar vara åtminstone fem minuter för tidig.
När mår du bra: När jag är med personer jag tycker om och när dom mår bra.
När blev du fotad senast: Jag tog kort på mig själv idag på mobilen, annars hemma hos John tror jag.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart såklart.
Vad tycker du om fötter: Inte min favoritkroppsdel om man säger så. Nasty.
Är du smart: Ja det är jag
Är du aktiv i skolan: Sådär
Vem/vilka saknar du just nu: Emma och Kristian. Och min farmor, men henne saknar jag alltid.
Favorit dryck på morgonen: Vatten
Rakar du benen: När jag planerar att ligga.
När brukar du gå och lägga dig: Alldeles för sent. Två?
Är du blyg: Ibland, oftare än man kanske kan tro.
Sysslar du med någon idrott: Inte förutom att träna rodel
Vill du hellre ha mail än brev: Jag får bara räkningar på posten, så ja.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vill göra det i alla fall.
Har du spytt offentligt: Nä. Hemma hos folk men aldrig ute på stan eller så.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: För att citera shaney-paney "I would pee standing up on every bush I could find"
Använder du stjärnor eller kajal: Kajal.
Vem/vilka betyder mest i ditt liv?: Min familj och mina vänner. Originellt va?
Är du bortskämd: Antagligen. Jag vet att om jag verkligen skulle behöva något skulle jag få det av mina föräldrar. Men jag försöker att inte fråga i onödan.

Ny lista

Eller ja, om man kan kalla det lista. den här har jag snott från abbes pappa. Den går ut på att man ska skriva vad man gjorde för fem, tio, femton och tjugo år sedan. Alltså vad jag sysslade med 1988,1993, 1998 och 2003. I can do that:

1988 var jag hela ett år gammal. Jag bodde tillsammans med Far och Mor och Syster i ett litet torp i Aspelund utanför Åseda. Ibland åkte vi in till öppna förskolan i åseda och lekte med dom andra barnen. Eller till Helge och Eivor som bodde grannar med oss och klappade på deras hund som en gång åt upp Systers gossedjur. Eller så åkte vi hem till Johan och Maria i Tånga och hängde med alla kossorna och lammungarna och dom andra djuren. Jag minns inte så mycket (eller ja, nåt alls faktiskt) men jag antar att jag åt ganska mycket och sov ganska mycket men jag var ganska selektiv med mitt skrikande. Det var inte riktigt min grej alltså.

1993 Var det annat på gång. Då fick jag sista året på Michaels Barnträdgård (ja mitt dagis hette så) och hängde mycket med Klara, Johan och Fredrik. Jag och Johan rymde en gång och drog hem till honom. Det tog ungefär tre timmar för oss att förflytta oss 200 meter. När vi kom fram stod Far och johans mamma och väntade på oss. Dagen efter byggde dom staket runt lekplatsen på dagis. Men jag gjorde annat också. Jag och Fredrik brukade smyga oss runt hörnet på skolan och skrämma dagisfröken Birthe som alltid tjuvrökte. Då kom det upp ett staket där med. En gång fick jag en pinne i ögat när jag försökte ta mig igenom buskaget som kantade lekplatsen. Då fick jag åka till Mölndals sjukhus och fixa det. Det var extremt läskigt och början på min stora ögonkänslighet. Och tror ni inte det dök upp ett staket vid buskaget med...

1998 gick jag i femman. Det var väl ingen superkul erfarenhet riktigt. Jag blev placerad i den "lilla gruppen" i klassen för elever med läs-skriv och/eller koncentrationssvårigheter. Jag fattade inte riktigt varför eftersom att jag lärde mig läsa och skriva när jag var fyra. Jag hade dock lite svårt att koncentrera mig, men det var ju för att det aldrig var tyst i klassrummet, inte för att det var fel på mig. I den lilla gruppen gjorde vi ingenting förutom att lära oss att rita perfekt raka streck utantill. Fast det lärde jag mig aldrig. Vår lärare var nämligen gravt dyslektisk och kunde knappt läsa. Fast det visste vi inte då, för vi gjorde ju aldrig något som krävde att vi eller hon skulle läsa. Jag vet inte hur jag hamnade tillbaka i den vanliga klassen, men jag antar att jag sade ifrån. Jag gjorde det en del nämligen, vilket inte riktigt föll mina lärare i smaken.

2003 Slutade jag nian på Ytterbyskolan och började ettan på Ale Gymnasium. Jag hade nämligen tröttnat på att ingen lyssnade på vad jag hade att säga på min gamla skola och bytte till Ytterbyskolan. På ytterbyskolan var det livat. Där var jag lite för röd för många och det var inte många i min klass som pratade med mig. Men det rörde mig inte i ryggen för jag hade vänner så det räckte och blev över i andra klasser. I ale var jag uppenbarligen precis lagom röd för där pratade faktiskt alla i klassen med mig :)

Natt igen :)

Haha, nu ni! nu jobbar Ingrid Anna Helena Falk minsann natt igen! Och för att fira detta högtidliga tillfälle under vilket jag med all säkerhet kommer spendera större delen av tiden framför datorn så inför jag här LIST-NATTEN! Jag tänker alltså, istället för mina vanliga inlägg göra listor. Ni vet, sådana där som ständigt cirkulerar på bloggar runt om i sverige. Den första listan jag tänkte ge mig på har jag snott från den å så fina jennies blogg.

8 SAKER OM DIG SJÄLV
1. är du singel? Jupp
2. är du lycklig? oftast
3. är du ledsen? ibland
4. är du enda barnet? nope, har min storasyster.
5. är du uttråkad? Oh yes!
6. är du tuff? Oh, no
7. är du ensam? Ibland
8. är dina föräldrar fortfarande gifta? Japp.

8 SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. tror du på kärlek vid första ögonkastet? Hoppet är det sista som sviker
2. har du någon gång blivit sårad? eh, ja. dum fråga.
3. har du någon gång haft mer än en person på en natt? Om haft betyder vad jag tror det betyder så ja.
4. har du gillat någon utan att berätta det för den personen? ja
5. har du kysst någon de senaste två veckorna? nej.
6. har du haft en hemlig beundrare? hur ska jag kunna veta det?
7. är du kär? nope
8. vill du gifta dig när du blir stor? Ja, fast inte förrän min syster får gifta sig med vem hon vill.

10 TVÅ ALTERNATIV
1. kärlek eller vänskap? båda?
2. hår eller ögon? Jag har hellre ögon än päls.
3. katter eller hundar? Katter
4. Några få bästa vänner eller många vänner? Några få
5. tv eller internet? internet
6. coca eller pepsi? cola
7. utekväll eller hemmakväll? oj, vad fan, både ock fast inte samtidigt.
8. pengar eller lycka? kan man inte ha båda?
9. dag eller natt? natt
10. msn eller mobil? mobil.

10 "HAR DU NÅNSIN..."
1. blivit påkommen när du försökt smita hemifrån? inte som jag kommer ihåg med med tanke på allt jag gjorde när jag var yngre så måste det ju hänt!
2. brutit ett ben? nope näver
3. gjort något du ångrat? självklart
4. hoppat bungee jump? hallå, this bitch has got a brain!
5. ljugit för någon? såklart
6. ätit en hel tårta? never
7. gjort bort dig offentligt? haha absolut.
8. velat bli tillsammans med ditt ex igen? kan ha hänt, ja.
9. gråtit när ett husdjur dog? Ja
10. velat försvinna? Oh yes. senast när jag var på sushi-dejt...

8 SENASTE
1. telefonsamtalet du gjorde? ringde min älskade kusin jenny nyss.
2. telefonsamtelet du fick? Hon ringde tillbaka
3. personen du var med? var med betydandes hade sex med eller var med betydandes umgicks med? Jaja, antingen K. eller oscar, beroende på då.
4. roligaste grejen som hänt? Gais-hammarby 2-0
5. du skrev till på msn? Fredrik
6. du kommenterade? kajsa?
7. du kramade? betsy eller coffe
8. du tillbringade natten med? Jag tycker om att sova själv thank you very much!

Antony


yay

jag är trött och sjuk och imorgon ska jag jobba natt.

Black Rebel Motorcycle Club

Jag är helt sjukt trött, men i väntan på att stenladan skola sluta väsnas så gör jag det som jag trivs bäst med, nämligen lyssnar på musik. När jag var sådär fjorton nånting lyssnade jag en hel del på BRMC, men av någon anledning så slutade jag med det efter ett tag. Nu har jag dock tagit mitt förnuft tillfånga och ikväll är det 'shade of blue' som gäller...


och nej, det är knappast någon officiell video, men nu är det ju musiken vi är ute efter här ;)

W.

Jag tänker inte ens gå inte på hur äckligt jag tycker det här är. Kanske en annan gång.

GAIS - Hammarby 2-0!

Det finns en minut som är lite bättre, lite roligare och lite större än alla andra och det är den 89e minuten!

image20

Skara sommarland

När jag var liten fick inte jag och min syster åka till Skara sommarland. Vi tjatade och tjatade när alla våra kompisar åkte men mamma höll på sig. Inte en chans hade vi att övertala henne. Och nu såhär i efterhand förstår jag henne.

He stopped loving her today

Alltså jag vet att jag har en liten country-fetish, men det är nåt med J.R alltså...
lyssna bara på det här. Covers brukar inte vara bättre än orginalen, men George Jones ain't got nothing on Cash alltså, även om gjort orginalet. (som för övrigt flera gånger blivit framröstad som den bästa country-låten någonsin. vet inte om jag håller med om det dock...)






Old habits die hard

Nu har jag bloggat. fast inte här. det ni.

meh

Jag är trött på det här nu vill jag åka hem. Har sprungit runt som en idiot inatt känns det som. Det är inte alltid lugnt att jobba natt... Men det är bara tre timmar kvar, sen slutar jag. och då ska jag snabbt som fan hem och sooooova!


(btw kajsa, jag har brutit mitt löfte. skrev upp mig på ett pass i maj. men bara ett)

Solidaritet

När jag sitter här och gör det sista i min sammanfattning av socialdemokraternas partiprogram får jag mer än en flashback till mina röda ungdomsår när jag läser ord som kapitalägare, proletariat och välfärdssamhälle. Och det slår mig att det finaste ordet i världen är solidaritet. Synd bara att inte alla förstår det.

Mer Madrid

Nu när jag helt plötsligt bara sådär bokade en resa till madrid så var jag faktiskt smart nog att checka in hur vädret brukar vara där i juni. det här hittade jag:

"Temperature-wise, Madrid's summer should really be divided into two sections; the pleasant summer and very-hot-summer. The former may or may not last all through June, and then begins again in mid to late August. This is a good time of the year to visit Madrid, especially to enjoy the long warm nights in June, when the street life is at its best."

Score!

Fredrik

Idag fyller fredrik 21. Grattis!

image18


Emma del 3.

Nu när vi har kommit fram till den tredje och sista delen i följetongen om Emma Ragnell så kanske ni undrar hur vi träffades. Och det ska ni få reda på minsann. Det är nämligen en kärlekshistoria som borde gå till historien, den är som tagen ur en hollywoodfilm. Det hela var Helens fel. Eller tack vare Helen, hur man nu vill se på det. Helen och jag hade nämligen bestämt att vi skulle fika inne i stan, men den lilla virrpannan hade dubbelbokat och sagt att hon kunde fika med Emma med. Så hon slog helt enkelt två flugor i en smäll och sen satt vi där på café Vasa och fikade för fulla muggar. Sen gick vi åt våra håll och det hade kunnat vara det om inte jag och Jessica varit inne i stan och shoppat några dagar senare. När vi slog oss ner för att käka lunch såg jag nämligen emma igen, och när hon stod där och skopade glass i glasskiosken kände jag att jag bara var tvungen att gå och säga hej. Fastän jag knappt kände henne. Jag menar, en timmes fika med en kompis kompis brukar ju inte leda till en vidare vänskap precis.

 

Men jag kastade i mig maten och släpade med mig Jessica med löfte om att köpa glass till henne. Och sen så var det vi. Det var innan hon fick sin lägenhet så när vi gick ut brukade vi sova bak i min bil så att vi kunde ta sista bussen hem och därmed ha så roligt som möjligt så länge som möjligt. Och roligt hade vi. En gång så festade vi till ordentligt när min mobil ringde helt plötsligt. Klockan var över tolv och det visade sig att jag var tvungen att jobba dagen efter. Kl 06.30. Så vi gjorde det enda rätta och tackade ja till grabbarna vid bordet brevids förslag om att joina dem i deras kamekaze-drickande. Vi satt där och drack pitcher efter pitcher innan vi drog hem till två av dom på efterfest. Tror vi sov ungefär en halvtimme innan vi brutalt väckte den ena killen och tvingade honom att köra mig till Kungälv. Vi höll på att dö när en tysk van tvärbromsade framför oss, men fram till sjukhuset kom vi. Jag var fortfarande full och fick be chefen om hjälp när jag inte kom ihåg koden till omklädningsrummet och jag satt där med fyllefrossa när dom andra drack elva-kaffe. Men det var en av dom bästa kvällarna i mitt liv.

 

Men sen sket det sig. Ordentligt. Sådär så att man inte skulle önska sin värsta fiende det. (Eller, det gör jag.) Jag ska inte gå in på vad som hände, det hjälper ju ingen, men det var inte bra. Det blev lite värre och lite värre och sen kulminerade det en sen kväll på Ytterby busstation. Efter några månader blev det dock lite bättre igen för att snabbt bli som det var innan. Men sen hände det något. Och när jag satt där söndergråten i soffan utan att veta vad som var upp och ner så slog det mig att jag var tvungen att ringa Emma. Att jag behövde berätta för henne vad som hade hänt, oavsett hur hon reagerade. Vi hade nämligen inte varit särskilt snälla mot varandra under den här tiden, men jag visste att det fanns liksom inget annat att göra. Hon var den enda som kunde förstå.

 

Så jag, den mest konflikträdda personen i världen ringde henne. Sa som det var, vad som hade hänt och frågade om vi kunde prata om det. Och det gick för sig så jag satte mig i bilen och åkte hem till henne. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv men precis som jag kände den där gången med jessica att jag var tvungen att gå fram och prata med henne kände jag nu att jag var tvungen att göra det igen. Och prata gjorde vi. Hela natten. Om precis allting. Om allt jag gjort och allt hon gjort och allt som gjorts mot oss. Jag tror att vi båda två kände att oavsett vad som hände sen var vi tvungna att få ur oss allt. Vi hade båda gjort fel men det fanns en anledning till det och det hade inte någon av oss kunnat styra. Så vi gjorde det enda rätta och förlät varandra. Vilket inte var så svårt när all fakta kom fram och vi insåg att det inte på långa vägar hade varit vi som styrt bråket dit det hamnade.

 

Nu, nästan precis två år senare så vet jag inte vad jag hade gjort utan Emma. Med risk för att låta äckligt sentimental (men helt i stil med hollywoodfilmen) så hör vi ihop. Det är hon och jag liksom. Det kan gå månader mellan gångerna vi ses men det är ändå likadant när vi väl ses igen. Emma är anledningen till att jag ler varje gång jag åker förbi pendelparkeringen parkera bilen innan vi drog ut, till att jag ständigt längtar hem till Göteborg och till att jag till och med tycker att det var lite kul ändå att IFK vann det där SM-guldet.


Madrid

Fick ett infall alldeles nyss och gick in på ryanairs hemsida för att kolla om det fanns några billiga flyg nånstans. bara på skoj liksom. Det slutade med att jag och syster åker till Madrid den 16-20e juni! Ska bli skönt att få några semesterdagar innan jag börjar jobba och kul att hänga lite med systern innan jag drar till mexico :)
Fast nu får jag leva på vatten och bröd (eller ja, jag har nog knappt råd med bröd ens) resten av månaden, men det är det värt!

image17

Nu ska jag snart dra till jobbet igen. blir nog ett inlägg eller två eller sju inatt med.
puss på er

Bortglömt inlägg 3: Sista Skriket

image16


Skulle tro att det här blir sista inlägget för natten, börjar röra lite på sig här på ugglan...

Som alla kanske vet så tycker jag väldigt mycket om musik. Därför tänkte jag ta tillfället i akt och skriva lite om ett band. Just det här bandet heter Sista Skriket och kommer från kungälv. Basisten i bandet heter Victor Lund och honom har jag känt sen jag var två (han kan bla ses 1:08 in i videon). Vi gick hos samma dagmamma och åt haj ihop. Och så bodde vi grannar i fjorton år. Men det är inte bara därför jag lägger upp videon, dom var nominerade till ett Swedish Metal Award (jag röstade såklart) och det är ju inte så konstigt för är ju asgrymma ju!



www.sistaskriket.com - här kan ni kolla in lite mer låtar och sånt.

Nu mina vänner är snart mina 18 timmar in hell slut. Nu blir det inte fler blogginlägg den här gången. Men å andra sidan kanske sju räcker?

Puss

Bortglömt inlägg 2: Zimbabwe

Hela den här situationen tycker jag är så äckligt så jag kan inte ens skriva om det. Eller jo, det kan jag ju, men det skulle bli ett alldeles för långt inlägg för den här bloggen.

shit

Nu kom tidningen. sjuttihelvete vad rädd jag blev!

ibland är jag så jävla smart

Jag är nog lite trött. Kom nämligen på mig själv med att sitta och tänka att glas var den bästa uppfinningen i världen. Med resonemanget att om det inte hade funnits hade det ju varit red bull över hela bordet...

Emma del 2

Här kommer andra delen i min följetong om Emma Ragnell, denna underbara tjej som förutom att hon är min klippa även har försett mig med ofantliga mängder polkagrisglass. Idag tänkte jag att det skulle handla om personen som kommer tätt under mig på emmas lista över personer hon älskar mest av allt i världen, nämligen Kristian:

image15


Det här är Kristian. Han är Emmas pojkvän/sambo/fästman/whateveryouwanttocallit. Han är även han placerad väldigt långt upp på min lista över underbara människor. Han är en sådan person som man gillar så fort man träffar honom och som man bara vet är så jävla genomsnäll. Han klarade tex utan tvekan ISPT. För er som inte vet så är det Ingrids Stora PojkvänsTest. Och det är muy importante att klara om jag säger så... Och för er som undrar så innebär det kort och gott att pojkvännen ifråga pratar med mig för att han är intresserad av att lära känna mig och veta vem jag är, inte bara för att scora poäng hos flickvännen... Det händer nämligen oftare än man tror, och då hamnar man inte på min good side om man säger så. Men sån är alltså inte Kristian. Han är nämligen numera min kompis lika mycket som Emma är, inte bara "Emmas pojkvän". Man skulle nästan kunna säga att han är perfekt, jag menar, han älskar Emma, han är en jättebra kompis och han är sjukt trevlig. Han har tröstat mig när jag gråtit och tagit hand om mig när jag varit full. men låt er inte luras, det är trots allt ett litet, litet fel på honom. han hejar på IFK. Men det kan jag leva med ;)

Bortglömt inlägg 1: Gais

Det är lite turbulent här på jobbet, men eftersom jag lovat kommer här det första inlägget som jag i veckan tänkte skriva, men aldrig skrev. I och med att allsvenskan nu ääääääntligen dragit igång efter den otäcka vintern så har jag samlat mina tankar omkring allas vårat älsklingslag här nedan:

För ett tag sedan skrev jag det här. Efter ett par dagar och ett par nedbitna naglar (mina såklart, inte hans) är det nu klart att allas vår Bobbie Friberg da Cruz stannar i GAIS :D Detta är ju inte bara en underbar nyhet för mig, utan också för er eftersom ni härmed får äran att se mig vid liv ett tag till...

När allsvenskan startade hade jag tänkt att ha en liten nedräkning här på bloggen, men det gick ju inte. Det gick inte heller att skriva om det här. Det underbara laget från götet tog nämligen poäng mot förförra årets SM-vinnare elfsborg! Nu kanske ni tänker att det blev oavgjort och därmed bara en poäng, men en poäng är alltid en poäng och är man gaisare så får man vara glad så länge det inte är minus ;)

Något annat som har gjort mig sjukt glad är det här. Allas vår underbara Fredrik Lundgren, som för övrigt var den som kvitterade i ovanstående match, har startat en blogg på Göteborgs-Postens hemsida. Jag som är lika inbiten bloggfantast som jag är gaisare är just nu i sjunde himlen!

image14




nattbloggande

Under den senaste veckan har jag gång på gång tänkt "haha det här ska jag blogga om" när jag sett eller läst något, men av någon anledning har jag sedan inte gjort detta. Det ska det dock bli ändring på nu! Eller ja, inte just nu, först ska jag plugga ett tag, men sådär framåt tre-tiden när hjärnan känns som potatismos är det mycket möjligt att det dyker upp ett inlägg eller två :)

För övrigt har jag kl 8 imorgon jobbat 18 timmar i sträck. Ibland fungerar inte riktigt tankeförmågan som den ska alltså... Note to self: DET ÄR INGEN BRA IDÉ ATT SÄGA JA TILL SÅDANT!

Emma

Nu när jag ska jobba ett par nätter igen har jag har tänkt att starta en följetong här på bloggen om en av mina bästa vänner, nämligen Emma Ragnell. Här är del 1.

Det finns få människor jag tycker om så mycket som jag tycker om Emma. Och ni som förstår er på fotboll det minsta förstår hur mycket när ni ser att jag valt att lägga upp just den här bilden på just den här bloggen!

image13

(And look long and hard för det är första och sista gången de där färgerna ses här!)

hmm...

Min lilltånagel ramlade precis av. Borde jag märkt att jag slagit i foten?

Sömnproblem, moi?

Jag fick precis en jätteflashback från när jag gick på typ lågstadiet och hade bildlektion. Eftersom jag gick på en waldorfskola så målade vi med tvättsvamp. Jag hade totalt glömt bort att jag någonsin gjort det, men nu helt plötsligt minns jag allt. Till och med hur jävla svårt det var att få till ögonen när man gjorde ett porträtt! Fast kul var det.

image12

(För er som aldrig gjort detta har jag letat upp den här bilden. Fast det är ingen riktig waldorf-bild, för vi fick minsann inte använda någon slags penna...)

Never gonna give you up

Jag kan inte sova. Tänkte kolla onödig fakta på nätet och så helt plötsligt blev jag rick rolled. Bara sådär liksom. Haha.

RSS 2.0