Inatt blir det Leonard Cohen för hela slanten:




Suddenly the night has grown colder
the god of love preparing to depart
alexandra hoisted on his shoulder
they slip between the sentries of the heart



I'm not looking for another as I wander in my time,
walk me to the corner, our steps will always rhyme.



And when the hunger for your touch
Rises from the hunger,
 You whisper, "You have loved enough,
Now let me be the Lover."


Helgen (eller ja, veckan egentligen...)

Har blivit ganska mycket festande den här veckan. Hade jag varit i sverige hade jag kallat det för mycket men tack gode gud för att jag är i Mexico för här finns det inget som heter för mycket ;)

Veckans festande började i onsdags då vi skulle på MTVs pre-party inför latin american music awards eller nåt sånt. Nån av våra mexicanska vänner (förstod aldrig riktigt vem) hade nämligen fått tag på VIP-biljetter och vi fick ett par stycken. När kvällen var kommen ringde dom dock inifrån festen och sa att det var supertråkigt, så vi bestämde oss istället för att dra till Pata Negra i la condesa. Eftersom alla andra också drog från MTV-festen och joinade oss så fyllde vi nästan hela stället. Bara extranjeros och våra heta seximexivänner så långt ögat kunde nå :)

Inne på stället så gick det minst sagt vilt till. Jag spenderade såklart större delen av natten på dansgolvet, med en hel del besök till baren för vodka diets och sambuca-shots med min britt-crush. Efter lite övertalning från Llaca och hans primo (som för övrigt är väldigt duktig på svenska...) så slutade kvällen med att jag och Karla hånglade. Tänk att nåt så litet kan chocka så många amerikanska tjejer...

I torsdags tog vi det betydligt lugnare... Efter en låååång sovmorgon (trots att både jag och drew svor på att vi ABSOLUT skulle gå på spanskan. men det var innan vi shottade...) så förflyttade jag mig till San José Insurgentes och mötte Krista på Chili's där. Efter en stund trillade Jayme in och sen kom Karla. Och till sist, efter typ tre timmar, Victor, Lindsey och Llaca. Eftersom det är juebebes på torsdagar på Chili's kostade alla drinkar 30 pesos. Me like :)

I går var det slut på lugnet och dags att träna högerarmen igen. För jesus vad vi drack. Vi började med att spela biljard i la condesa (bästa stadsdelen ever!) men begav oss snart till den otroligt hete australiensarens lägenhet i närheten. Där var det hemmafest med massor av utbytesstudenterna och, såklart, våra heta mexivänner. Eftersom vi tidigare stannat på superrama och inhandlat vodka i massor var vi väl förberedda och började såklart dricka så fort vi kom dit. Vilket resulterade i en mycket intressant kväll med diskussioner om allt från mina bröst (såklart) till längd. Kan meddela att ingen av mexicanerna trodde på att jag räknas som kort i suecia.

I det stora hela en toppenkväll alltså. Förutom det lilla problemet att Llaca så fint förklarade för mig att han tyckte om mig väääldigt mycket. Inget fel i det, han är skithet, men han råkar vara the object of Krista's affection här. Trots att hon har pojkvän hemma i USA. Vilket gör att jag idag är sur på reglerna som säger att jag inte får. För gud vad jag vill. Fast det är ju inte värt det, så jag får väl låta bli.

Idag blir det till att ta det lugnt tror jag, vaknade upp vid två-tiden och har gjort typ ingenting sen dess. Förutom äggröra och bacon. det gjorde jag.

[rubrik saknas]

I've just acted as a homewrecker. and a bad one at that. Im sorry.

Pata negra

Galen kväll igår. återkommer med rapport senare. Nu: Chili's.

Kajsalove

Idag saknar jag min kajsa. Eller ja, det gör jag alla dagar, men lite extra idag.


Well, you're the grand one, have you noticed?

har inte skrivit här på ett tag, så jag blev lite förvånad idag när jag loggade in och såg att ni trots det tittar in varje dag :)
Det har hänt en del här i seximexi sen jag skrev sist, bland annat har jag spenderat helgen i en underbart trevlig alkoholdimma. Där jag tack och lov stötte på min polare Llaca. Jag säger tack och lov för han blev nämligen kidnappad i torsdags. För tredje gången. Men dom släppte honom igen så vi slapp hitta honom död i backluckan på en bil. Som den förre killlen som blev kidnappad.

Jag har även lyckats med konststycket att få skrapsår på ryggen min efter ett nyktert (!) fall. Beundransvärt mest för att jag föll framstupa och även skrapade upp knät. Efter denna något pinsamma entré fanns det bara en sak att göra och det var ju såklart att spela "nunca nunca" (jag har aldrig) tillsammans med mina nyfunna mexi-vänner. Jag förlorade ju såklart stort och blev askalas medans lindsey så fint kallade mig hora. "You're a whore Ingrid and I love you for it" var de exakta orden. Tur att mexicanerna inte kunde engelska ;p

Utöver allt annat roligt denna helg (bla bowling, där jag såklart vann) har jag även listat ut varför jag har en crush på the world's skinniest brit. Påverkar ju inte situationen alls men det är ju alltid kul att ha en förklaring till saker och ting.

Annars är allt som vanligt här i emme e accente ce i equis o. Taxichaufförerna är lika sliskiga som vanligt, gatuförsäljarna ruskigt heta och jag har äntligen lärt mig uttala namnet på min gata: Cuautémoc. Prova att säga det till en taxista när du är apfull och inte har full koll på var i la ciudad du befinner dig... es una situacion muy interesante.


Lindsey, Jayme och så jag. Innan jag gick ner 10 kg... Nu har jag inga bröst kvar ;)

Seximexi

Imorgon har jag spanskaprov. Inte så kul med tanke på att vi gick igenom det som ska komma på provet först igår. Men, hur svårt kan det vara att lära sig hur man böjer verb när man är osäker eller subjektiv? I övrigt är det trevligt med prov då den heta britten (motsägelsefullt, jag vet) då kommer i tid och jag kan fånstirra på honom i två timmar istället för en och en halv...

I övrigt händer det inte så mycket här, min idiotiska idé att börja banta i mexico (what was I thinking) har hittils betytt ingen alkohol vilket betytt inget roligt såsom fylleligga eller liknande, men det ska det förhoppningsvis bli ändring på i morgon då vi drar till Ixtapa. Som för er som inte vet är paradiset på jorden. Eller åtminstonde nästan.

Annars så spenderar jag dagarna här i Coyoacan, världens finaste stadsdel, och köper nagellack på mercados för 12 pesos styck. Lagom tycker jag. Min nya hostmom är precis som jag vill ha henne, för sig själv och bryr sig inte så mycket om vad jag har för mig. Det första hon sa till mig var att jag får röka och dricka hur mycket jag vill och stanna ute hur sent som helst, men om jag inte sover hemma ska jag ringa. Vilket är förståerligt eftersom det är lätt för en pseudo-gringa att försvinna i en stad med 25 miljoner invånare...

Har under de senaste två dagarna utvecklat två i-landsproblem. För det första har jag problem med att señorans muchacha, alltså hennes maid, kallar mig señorita hela tiden. Det är iof väldigt sött men jag känner mig otroligt obekväm med detta och vill gärna säga till henne att kalla mig ingrid istället, men hur lätt är det utan att låta dum?

För det andra saknar jag min lugg!

RSS 2.0