29e oktober

Det är viktigt att komma ihåg vilken dag det är idag.

Pucko

I ett rum i ett hus i coyoacan i distrito federal i republica mexicana finns ett pucko. Puckot har förstört sin sladd till datorn.

Badrumsbestyr.

Ok, så jag delar badrum med min hostbro. Vi har varsin dörr och badrummet som är mellan våra rum har papperstunna väggar. Varje kväll när jag ska borsta tänderna smyger jag in och låser hans dörr så tyst som möjligt. Ljudlöst öppnar jag badrumsskåpet och tar fram tandborsten. Jag vrider på vattnet i en tiondels sekund, så att några droppar hamnar på tandborsten. Sen går jag ut ur badrummet, borstar tänderna och går sedan in igen för att spotta och skölja av tandborsten igen. Sen låser jag försiktigt, försiktigt upp hans dörr igen, släcker lampan och går och lägger mig.

Han å andra sidan är inte lika tyst. Det låter ungefär som om han har en högtryckstvätt där inne när han borstar tänderna. För att inte tala om när han kissar. Vad är det med killar och att försöka låta som Niagara-fallet? Jag blir ju fan rädd varje gång han sätter igång.

Jag lever!

Ok, så jag har inte bloggat på ett tag. Men det ska det bli ändring på. Nu jävlar ska här bloggas som far min skulle sagt.

Först en liten lista på saker som hänt mig på senaste tiden:
- Jag har insett hur mycket jag kommer sakna DF när jag åker om en månad
- Jag har insett hur mycket jag kommer älska att komma tillbaka till göteborg
- Jag har klarat mina midterms.
- Jag har blivit antastad på tunnelbanan. Alltså inte det vanliga "hej nu låtsas jag som att jag inte alls gnuggar skrevet mot ditt ben" utan mer "hej vi ska knulla du och jag vare sig du vill det eller ej, och förresten, dina bröst är en bra plats för mina händer".
- Jag har förbättrat min pungsparksteknik.
- Jag har blivit misstagen för prostituerad när jag väntade på victor utanför oxxo i tre minuter.
- Jag har blivit tillsagd att jag borde ta på mig mer smink för att få någon att köpa mig.
- Jag har skrattat åt det faktum att två av mina mexivänner delade på en prostituerad.
- Jag har äcklats av det faktum att två av mina mexivänner delade på en prostituerad.
- Jag har insett att anledningen till att jag alltid blir askalas när vi går ut är för att vi alltid delar på helrör och eftersom vissa av våra vänner alltid dricker men aldrig betalar blir det liksom tvunget att svepa fort som fan för att få pengarna värt.
- Jag har förstått att mexicaner är väldigt mycket snack väldigt lite action. På alla sätt och alla vis
- Jag har lärt mig att det finns inget som heter barra libre här. Oavsett hur många som försöker få oss att tro det.
- Jag har insett att om jag hade haft en grutta mer revolutionärt blod i kroppen hade jag åkt till Chiapas och joinat los zapatistas.
- Jag har bokat flygbiljett till Minnesota.
- Jag har tvingat Lindsey att ringa och skälla på AA så att dom bokade om min felbokade biljett.
- Jag har haft ågren över hela llaca-situationen.
- Jag har lärt mig att åka lokaltrafik från gettot hem till mig. Och med gettot menar jag Colonia del Sur.
- Jag har varit på bio två gånger och lämnat biosalongen innan filmen var slut båda gångerna. Damn you noches de tormenta och el nuevo novio de mi mama.

- Jag har haft en lång konversation med min hostmom. På spanska. Aspackad.
- Jag har blivit förkyld.

så, nu vet ni allt som hänt på sista tiden. Jag återkommer med fler blogginlägg pronto.
Slänger med lite bilder från en kväll för inte så länge sedan med. Vet ju att ni saknar att se mig y mi cara bonita!


Vi åkte ut i bushen för att dricka och leka cowboys
  
Sen åkte vi tillbaka till den regniga civilisationen igen.

Nacho och Jayme var med för en gångs skull!
 
Lindsey och Victor.
 
Primo visar meximode...

Snygg ingrid i förgrunden. Not so snygga horor i bakgrunden.

Primo är kort...

...och gillar att busa.

The LuLu Crew!
 
Påväg hem. Jag, Krista och primo. Jag är inte alls full.



hmm...

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska gå till skolan imorgon eller inte. Har nämligen bara spanska och eftersom varken krista eller drew kommer vara där kommer det bara vara jag och Olga "olgisima" Crazyassrussian. Alltså stor anledning att stanna hemma. För att inte nämna sömnen. Om jag stannar hemma behöver jag inte gå upp kl 6 imorgon efter vad jag hoppas kommer vara åtminstonde fyra timmars sömn.

Alltså, gå upp vid 6, ta bussen vid 7, vara framme vid nio, lyssna på en galen ryska i två timmar, ta bussen hem vid 11, vara hemma vid 12. Eller sova. Utbildning eller sova. Jag vill säga sova, men jag kommer med stor sannolikhet faktiskt åka till skolan imorgon. Idiot.

Acapulco!

Om några timmar drar jag till acapulco. Sol, bad och sprit i fyra dagar :) Har förstås varit duktig och köpt ny solfaktor 30 vilket kommer resultera i att alla andra kommer komma tillbaka med världens solbränna medans jag kommer vara lite beige. Åker dit med lindsey, victor, krista, kristas pojkvän Matthew, jayme, nacho, karla och george. Eftersom både krista och jayme har pojkvännerna med sig är det alltså upp till mig och lindsey att hålla igång festen. Nothing we haven't done before...


Reverend Peter Mullen

Jag hade tänkt att blogga lite om någon som jag saknar och längtar efter att träffa igen när jag flyttar tillbaka till göteborg.

Men sen läste jag det här: "It is time that religious believers began to recommend … discouragements of homosexual practices after the style of warnings on cigarette packets. Let us make it obligatory for homosexuals to have their backsides tattooed with the slogan SODOMY CAN SERIOUSLY DAMAGE YOUR HEALTH and their chins with FELLATIO KILL.S."

Han hävdar att det var satiriskt skrivet. Det tror inte jag på, han har ju i samma blogg skrivit att pride borde förbjudas och visat sitt ogillande rörande gaybröllop med en fin liten dikt. men vad spelar det för roll vad jag tycker. Jag är ju visserligen inte homosexuell, men enligt honom lär jag ju dö inom en snar framtid ändå.

Eureka!

Efter en månads grubblande har jag äntligen kommit på det! Min roommate/hostbro/hanjagdelarbadrummed ser ut precis som allas vår bronsslängande brottare! att jag inte kommit på det förut, han är helt sjukt lik Ara!

D.F.

Det händer inte så mycket här i Distrito Federal. Eller ja, i torsdags hade jag en helt galen kväll som började med att jag gick på teater med min hostmom och en tydligen superkänd mexicansk författare som jag aldrig hade hört talas om innan. Blev mäkta stolt över mig själv då jag förstod nästan allt dom sa! Själva teatern var i en ombyggd hacienda här i coyoacan, och det var helt sjukt fint!

Efter teatern hoppade jag snabbt in i en taxi och åkte hela vägen till santa fe och los girasoles! Om jag inte nämnt det tidigare så är los girasoles en bar jättenära universitetet, och det är i stort sett en omgjord gränd. drinkarna kostar 30 pesos och ingången är bokstavligen talat a whole in the wall. I love it! Var lite svårt för taxistan att hitta dock, och han blev nog minst sagt förvånad när jag helt plötsligt skrek till, slängde till honom 150 pesos (50% dricks, det ni!) och hoppade ur taxin...

Efter ett par timmar på girasoles var det dags att dra vidare till skyybar och jag, linsey, krista och chris åkte med karla. Och vilken bilfärd det var... Krista, Karla och Lindsey började genast prata politik och då linsey är republikan (I know!) och krista och karla är demokrater så började diskussionen snart att bli mer och mer hetsig. Fast det var ändå inget tills karla frågade vad lindsey tyckte om homogiftemål. Herre jesus. Undertiden pratade jag och chris om samer och gömde vår alkohol varje gång en polis åkte förbi. Vilket var ungefär var 30 sekund. Men vi klarade oss från "böter" iaf. Apolo on the other hand blev stoppad och eftersom dom var åtta personer och åtta ölflaskor i bilden fick dom betala en del för att polisen skulle "glömma" att dom hade alkohol i bilen...

Väl inne på skyybar dansade vi såklart rumpan av oss och hade kul i ett par timmar till, ungefär tills chris upplyste mig om att jag visat brösten (eller ja ena, på begäran) för både honom och drew förra fredagen. För att undvika ett liknande öde igen bestämde jag mig för att det var dags att gå hem. Eller rättare sagt, få skjuts hem av nån polare till victor. Fast det visade sig att han ville han en hångelsession i baksätet av hans bil istället för att skjutsa mig, så jag tog en taxi stället. Vilket gick bra tills taxistan försökte kyssa mig när jag visade vägen (har inte träffat på någon som vet var "calle Cuauhtemoc numero setenta y nueve" ligger). Så jag förklarade så fint för honom att det var ju inte JAG som bodde på "calle Cuauhtemoc numero setenta y nueve" utan min kompis, allt för att undvika en framtida stalker. Och det fungerade nog för än så länge har det inte stått nån taxista utanför dörren när jag gått ut...

Som vanligt var torsdagen helgens höjdpunkt trots att den inte riktigt räknas till helgen, och jag har nu spenderat tre dagar med att litteraturen till min women of note in mexico-kurs. För jag har minsann midterm på onsdag. på 1500 sidor litteratur. Varav typ hälften är på spanska. Vill dö, men bara lite för på torsdag är det dags för en trip till mexicos eget magaluf, allas vårat acapulco!


Torsdag i D.F

Men jesus kristus. Nu blev ju allt fel. Här skulle jag gå ut om träffa både min lesbiska beundrarinna Karla och min hemliga crush llaca och kanske låtsas lite att jag vill ligga med Karla och definitivt låtsas att jag inte vill ligga med llaca. Och vad händer? Jo, señoran bjuder med mig på teater. Vilket kommer leda till att jag kommer se ut som ett levande frågetecken under större delen av kvällen (teater på español mina damer och herrar. Español.) samtidigt som Karla och llaca kommer tro att jag undviker dom. Hilfe säger jag bara.

RSS 2.0