it's not that I'm scared. It's just that it's delicate.

jag försvinner en stund.


ser ni?

Jag fick ramen att bli lila. Jag är ett tekniskt geni. Ett underverk. ni kan kalla mig numero ocho...

claro:

lagrimas y maquillaje no se mezclan bien.

...

helvetesjävlaskit. vad jag inte hade gett för en stilnoct och en kram.

Chewbacca

det här är roligt. jätteroligt.


...som eld

idag har jag haft fonologilektion. sen har jag läst massa spansk text. Sen höll jag på dö för att det var så tråkigt så då åkte jag till åhléns och köpte smink. massor med smink. Från clinique. Nu har jag inte råd med något mer den här månaden. Men fint smink har jag.

På tisdag kommer emma och kristian hem. dom har varit i thailand i typ 6 veckor. jag är avundsjuk! min solbränna från mexico är helt och hållet borta och jag är blekare än blekast. blev ju inte roligare när hon jag köpte smink av sa att jag inte hade nåt val när jag skulle välja färg på pudret jag köpte. det fanns liksom inget alternativ utöver den ljusaste färgen.

Anyway, i april kan man börja sola på altanen hemma. om det är vindstilla förstås, annars blir det väldigt kallt ju. Det är bara en månad tills det är april.

dagens: halvporrigt med thåström. som det ska va alltså ;)


pinche vida.

No puedo dormir porqué estoy nerviosa. Necesito un cigarro, pero no fumo.

...

Förut idag drack jag kaffe. massor med kaffe. Nu kan jag inte sova och har ontontont i magen. Synd att kaffe är så gott när man är allergisk. har fonetikföreläsning imorgon kl tio så jag borde ju såklart somna omgående, men det är ju inte så lätt. Istället sitter jag och tittar på mina skor. Jättefina är dom. jättejättefina. men jättehöga. jag tror jag måste ha nån som går brevid mig som jag kan hålla mig i när jag har på mig dom, men det ska väl inte vara så svårt att ordna va?

Nä nu ska jag stänga ner datorn för fjärde gången sen jag gick och lade mig...

hjällbo

Idag har jag varit i hjällbo. Där har jag köpt skor. (säg inget till mamma.) Dom är snorfina. och snorhöga. me like alot.


städkväll

Min spanskalärare har världens coolaste efternamn. Tornatore. Jag vill också heta tornatore. Falk-Tornatore. Men jag vill inte gifta mig med Eduardo. Jag får hitta ett annat sätt.

Nä, nu ska jag fortsätta städa mitt rum. Är egentligen meningen att jag ska rensa ur mina garderober men jag har bara flyttat på sakerna istället. Och jag förstår inte alls vad folk menar när dom säger att jag har för mycket grejer. Jag har alldeles lagom med kläder, smycken, väskor och skor. Det är mina garderober som är för små bara. Så måste det vara. Fast jag har iof ingen aning om vad jag ska göra med de två maskiner tvätt som torkar just nu. Var ska alla dom kläderna få plats? Får nog åka tillbaka till ikea och köpa en helt ny garderob tror jag. eller göra om karins rum till en gigantisk walk-in-closet. Tror det får bli så.

förresten, ser ni hur solbränd jag var här? villvillvill sola!


Español por favor

Idag har jag varit på spanskalektion och pratat om ser och estar. Det är ungefär trettionde gången jag har gått igenom det. Tydligen är det väldigt svårt för oss svenskar att fatta när vi ska använda vad. Vi har ju bara ett "att vara". men alltså, så jävla svårt är det inte så att vi behöver ha två timmars genomgång om det på den här nivån. Vi har ju ändå alla läst spanska tidigare.

Efter spanskan gick jag på stan med mamma. Eller ja, jag gick och hon haltade ;)
fick ju mina mexicopengar igår så dom brände i fickan men trots det blev det bara en fjuttig liten t-shirt på hm. Men det ordnade jag upp när vi fick idén att åka till ikea. jag älskar ikea. Och det var inget folk där. stod 50-60 bilar på parkeringen och det var det liksom. Underbart. Så jag blev med grejer och el dinero är numera borta...

Nu ska jag bara städa mitt rum så att jag får plats med allt. jajustdet. idag lyssnar jag på paul simon på min fina LP-spelare. Fast tyst, så att inte mamma hör. Hon lyssnade på Graceland (exakt samma skiva som jag nu lyssnar på) non-stop när hon var gravid med mig, så nu klarar hon inte av den alls.


Money don't talk

jag har fått tillbaka mina pengar från mexico. I juli betalade jag 3000 pesos och lämnade in mitt turistvisum för att göra om det till studentvisum. I slutet av november fick jag tillbaka mitt turistvisum, men inga pengar. I början av december skickade jag all min kontoinformation till ibero. Sen följde två och en halv månads mailkonversation om att jag ville ha mina pengar. IDAG fick jag dom. äntligen. Det var förstås 2500kr när jag betalade in dom. Nu är det 1700. tack för den världsekonomin.





reconsider me baby, c'mon!

ja, jag försöker få min blogg att bli lila. nej det går inte så bra. jag får inte den jävla ramen att bli lila.

anyway. har varit på bio idag med jenny. vi såg revolutionary road på capitol. Asbra film men alltså ganska ångestladdad. Och med ganska menar jag jätte.

Efter det mötte vi upp acke och åt indiskt. asgott så klart. Och starkt. Men eftersom jag i förrgår insåg att jag numera faktiskt kan äta stark mat (tack mexico) så var det ju inga problem :)

nu är det dags för spanskaplugg. ska läsa artikel och skriva både en resumé och en egen text om mina åsikter angående immigration. Ska nog gå bra...

nä nu blir det dagens här:

the ugliest girl in the world

nu tänkte jag göra en liten jämförelse. angående låten jag valde som dagens. lyssna på det här

 

sen det här:



jag känner bara till dom här tre versionerna. men finns det fler? och props till ceasars alltså som åtminstonde skrev en ny text, inte översatte från engelska bara. Fast det är ju en bra låt iaf. tur för håkan.

(jag skrev för övrigt en del av mitt projektarbete om den här låten. bob dylan-style förstås. jämförde den med la reina av pablo neruda. jag skrev att den handlade om USA. Bengt älskade det.)

only you

nu har jag haft en helkväll med skins. porque me gusta mucho som man säger på spanska... hade tenta idag, slog mitt rekord på 14 minuter från förra tentan. Idag var jag klar på 7 minuter... Sen satt jag i 33 minuter och stirrade på klockan. sen gick jag. mötte upp jenny vid bengans på stigbergstorget (var väldans svårt att inte gå in och handla skivor för mina sista slantar) och vi tog vagnen till mariaplan och fikade. hade urmysigt  med kusinen, faktiskt så mysigt att det var först när vi gick ut från kafét för att trotsa göteborgsvädret som jag insåg att jag hade betalat 70 kr för en panini. Visserligen den bästa paninin jag ätit i hela mitt liv, men ändå. sjuttio spänn för en macka! Sen åkte jag hem. (och brände mig på locktången.) Eller ja, hem till emma och kristian. som fortfarande är i thailand. the bastards. fast jag ska ju inte klaga, dom har ju varit snälla nog att låna ut lägenheten till mig. VIlket är väldans tur nu i helgen då mor och far är hos mormor i vetlanda. hade inte varit så kul att sitta fast på landet hela helgen, speciellt inte med bosse där. jag försöker och försöker med honom men det spelar ingen roll. Han tycker helt enkelt inte om mig. kattfan.

så får det bli en dagens också. för er som undrar varför jag bara lägger upp låtar, och för den delen gamla låtar, så finns det förklaringar till detta. För det första så kommer jag inte på något annat att ha som dagens, och dagens har jag så att jag ska komma ihåg att blogga så att det inte ska bli som sist då jag inte bloggade på två månader. Sen lägger jag bara upp gamla låtar för det är det jag lyssnar på. simple as that. Det är inte dåligt för det är gammalt, kom ihåg det!


fredag med jessica

Jessica är här och kollar på mig när jag bloggar. Vi har käkat tacos. Alldeles för mycket tacos. Det blir en sen dagens idag. Och dagens dagens är en låt som jag lyssnat på tusen gånger. I mexico såklart. I victors bil när vi suttit fast i trafiken. Victor och Lindsey fram och jag, llaca och krista i baksätet. Vi hörde den aldrig ute i mexico, och som karra så fint uttryckte det "is this song even popular, outside of this car I mean". Första kvällen i usa gick vi ut och gissa om att vi blev helt till oss när dom spelade den där. Tror inte dom andra på dansgolvet var redo för oss tre blondiner... Hursomhelst. Inget jag skulle lyssna på hemma en onsdagskväll men fatta minnen. (och strunta i bilarna)

 

el laberinto del fauno

idag har jag haft den bästa föreläsningen på länge. Vi kollade på film. Jag funderade på varför den heter pans labyrint på svenska och inte faunens labyrint. sen fick vi gå. Jag fick ju förstås gå med eduardo till hans arbetsrum för klantiga jag tappade bort läxan till måndag, så det var bara att hänka på medans han gick genom hela humanisten. Hans arbetsrum låg såklart längst bort. Vet ni hur konstigt det är att småprata på spanska med en lärare man inte känner?
Det vet jag.

btw (pinche verbos)

estar - la tercera persona pretérito pluscuamperfecto: había estado. det ni. JAG KAN SKITEN NU!!!

hehe

"jag trodde det var en infektion, men så var det kärlek!"

If I needed you

Den här låten är min mest spelade på itunes. 295 gånger. Jag vet förstås att jag gått hemifrån med den på repeat ett par gånger, men ändå. 295 gånger. Bra är den iaf. Om än lite ledsen.


Om ni bara vill höra låten, hoppa till 4:55 ungefär. Fast då missar ni historien bakom.

Don't mess

Dagenslåtsomärsjuktjävlabra.

¿si dije que te quiso, habías reiría?

fan vad det är jobbigt med verben.

Jag älskar skins!

"You must be some kind of English pussy-cunt. Possibly your father was some kind of homosexual donkey."

tentaplugg

Jag tentapluggar. har verbtenta på lördag. på världens jobbigaste tid såklart. 14.30-17-30. Känns sådär kul att börja skriva tentan på eftermiddagen! men å andra sidan har jag ju lite tid på mig att lära mig dom 59 (ja, jag har räknat) verb som jag ännu inte kan. Och för er som tänker att 59 verb, det är ju ingenting så kan jag säga att det är det visst. Vi ska nämligen kunna böja dom på tio olika sätt. Så om hon skriver att jag ska böja verbet avergonzar i "la tercera persona, preteritó pluscuamperfecto", ja då ska jag kunna det.

...

you and I both know
that it's only the warm glow of wine
that's got you to feeling this way
but I don't care, I want you to stay.


jag saknar dig. jag saknar dig

Shaneypaney

Jag laddar ner alla nya avsnitt från L-word. Jag är ju som ni säkert alla vet helt obsessed. Och nu när jag kan passar jag på att ladda ned dom fem som sänts än så länge. Totalt är det åtta. Sen är det slut. Då vet jag helt seriöst inte vad jag ska göra. Eller jo, det vet jag ju. Då ska jag kolla på spin-offen dom ska göra med Alice. Yay! Men dom borde gjort den med shane istället... För övrigt så vill jag ha carmen tillbaka. jävla kuklife. Dagens:



vaken igen...

Nu är jag vaken igen. och har varit så ett tag. inte kul. kolla tidspannet mellan detta inlägg och förra liksom...
Men det finns inget att göra åt saken, har jobbintervju idag så upp måste man ju då. Men jag ska till emma och kristians lägenhet sen så jag kan nog sova där en stund i eftermiddag :)

 


Om jag får jobbet skall jag för övrigt åka hit igen. Till estado azteca med victor, lindsey och krista. Jag ska bara skrapa ihop lite dinero först...

tengo problemas

Dos grandes. Y unos pocos más, pero no son importantes ahora. Porqúe no tengo solucíones de estos y nececito que alguíen persona ayudarme.

Pero, men gusta mucho mi lustre del labio. Comprélo en los estados unidos. no tiene color.

ny dagens!

fan jag börjar bli bra på det här! Men idag har jag inte nynnat på nåt. Så dagens dagens får bli dagenslåtsomjagskämsförattsägaattjaggillarensliteochintebaraförattdenärfånigutanocksåföratthansomskrivitdenärpedofilochhelalåten harriktigapeddovibbar...


Mer bloggande

Jag har läst att man ska bjuda på sig själv i sin blogg. Typ berätta anekdoter och lägga upp bilder på sig själv och så. Massor med anekdoter. Massor med bilder. Nu är ju jag sådär bra på att berätta anekdoter, och jag antar att folk kanske inte läser min blogg för att kolla på min fejja liksom. Men jag försöker ändå. Fast jag kommer inte på något att berätta, så jag lägger upp en bild på mig och lindsey bara. Osminkad är jag med, så bjuder jag lite extra på mig själv. eftersom jag brukar ha så mycket smink på mig i vanliga fall menar jag...



Föresten kan ni ju lägga märke till hur kort min lugg är där. Ångrar inte lite att jag gick till en mexicansk frisör när jag hade tappat rösten och visade med teckenspråk typ att jag ville klippa luggen. och till hellugg dessutom. No estaba un bien idea. Fan gick runt och visste inte hur jag skulle göra med den i nästan en månad, sen blev den lite längre och gick att putta åt sidan. lite.

Dagens

Jag har ju, som dom flesta kanske märkt, haft ett litet uppehåll i mitt bloggande. Närmare bestämt ett två månaders uppehåll. Istället för att gå in på varför (för att det inte finns nåt att blogga om i sverige när man precis kommit hem från mexico/usa och allt är precis sig likt här) så tänkte jag helt enkelt bara sätta igång igen. och då har jag hört att man ska ha dagens. Alla har dagens i sin blogg. Kanske inte varje dag, men ibland. Fast eftersom jag inte känner för att fota mina kläder för dagens outfit eller min lunch för dagens lunch får det idag bli dagens varförihelahelvetetgårjagruntochnynnarpådethär!?!

Alltså presenterar jag med stolthet Patrick Hernandez - Born to be alive


the list

medans jag tittar på gwyneth paltrow i spanien tänkte jag bjuda på en liten lista. Eller ja, jag har inget bättre att göra...

Vad heter du? - Ingrid
I mellannamn? Anna Helena
Vart bor du? - Höga 170 44273 Kärna
Trivs du där? -  Jag vill ha en egen lägenhet igen. Men utöver det, ja.
Brukar du läsa horoskop? - Om jag har tråkigt och läser metro på bussen typ.
Har du körkort? - Ja.
Vad spenderar du dina pengar på? - Hårgrejer, smink, smycken och kläder.
Festar du? - det händer
Brukar du bli för full? - ibland. Inte så ofta.
Antal kuddar i sängen? två, men jag sover bara på en.
Kan du baka bullar? - typ
 Bläck eller blyerts? - bläck
Mc donald's eller burger king? - Dairy Queen!
Är du allergisk mot något? - ja. Morfin och färska tomater bland annat.
Äger du ett busskort? - ja. ett månadskort för göteborgs kommun och femton hundrakort med mellan en krona och tre öre kvar på.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? - Jag dricker inte mjölk, men om jag måste: lättmjölk.
Hur ser du ut idag? -  just nu asrolig för jag har ansiktsmask på mig... annars halvskabbig ;)
Nästa mål i ditt liv? - avsluta min utbildning
Vad såg du senast på tv? - efterlyst
Hur svarar du i mobilen? - hej
Vem ringde dig senast? - Beijer Bygg i växjö
Vad sa den som ringde? - jag svarade inte. och har ingen aning om varför beijer skulle vilja ringa mig!
Antal timmar sömn inatt? - 5
Sov du ensam? - ja :(

SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng: Förutom mig själv? Tror farfar sov där nån natt när jag var i seximexi.
Såg dig gråta: Llaca
Fick dig att gråta:  Mamma. Eller ja, mammas njure.
Du gick på bio med: Llaca, Primo, Victor, Lindsey och Krista
Du gick på stan med: Jessica
Skällde på dig: Oj. Pappa kanske?
Skickade ett e-mail till dig: Emmas mamma Agneta


HAR DU NÅGONSIN

Sagt "jag älskar dig" och menat det? - ja 
Bråkat med ditt husdjur? - MED? nä, jag bestämmer lätt över bosse.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? - nä. tack och lov!
Tagit droger? - kinda
Vad är du mest rädd för? - spöken
Vilka kläder sover du i? - inga
Vart vill du gifta dig? - ingen jävla aning
Vad hatar du verkligen? - ignorans
Har du varit kär? - ja. tom idag.
Kör du bil? - ja. sist tidigare idag.
Har du ett jobb? - nej. inte just nu. Men jag ska på intervju den 19e februari.
Gillar du att ha folk omkring dig? - ja, fast ibland vill jag bara vara ensam
Är du ett hälsofreak? - nej.

STUFF
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på? - ja.
Är du ensam nu? - ja
Vill du gifta dig? - ja
Vill du ha barn? - ja

DE SENASTE 48 TIMMARNA
Gråtit? - nej
Köpt någonting? - ja, mat.
Varit sjuk? - nej
Sjungit? - nope
Sagt "jag älskar dig" i verkligheten? - nej
Velat säga till några att du älskar dem? - nope
Träffat nån ny person? - nej
Saknat någon? - ja 
Kramat någon?- ja
Kysst någon? - eh, nej.


SENASTE
Låt du hörde: Don't mess med Juvelen
Sak du stal: oj. jag tar inte saker. kommer inte på nåt.
Senaste bussresan:  Superbussen! går direkt från kärna till stan utan att köra genom kungälv.


FÖRSTA
Första bästa kompis: Klara
Första jobb: Materialorganisatör på Kungälvs Rörläggeri
Första inhandlade skiva: happy nation med Ace of Bace
Första piercing/tatuering: gjorde jag i Mexico.


Onsdag

Nu är jag hemma hos emma och kristian igen. Har vattnat blommor och letat upp paketkollinummer.
Har ätit och kollar på tv. Kul med lite kanaler för en gångs skull.
Har tidig grammatiklektion imorgon så jag sover här :)

Annars har det inte hänt så mycket, har inte haft några lektioner i veckan så jag har istället lekt chaufför åt mamma. Var i kungälv i tisdags och ytterby idag, så enbart hemma har jag ju inte varit :P Borde förstås ha pluggat men det får bli imorgon...

Ja just det, var ju ute i lördags med, var och åt på da vinci med jessica och clas och sen tog vi en öl eller två. Asgött!




You're all I ever wanted but I'm terrified of you

Asbra. Lyssna. Gört!


Da Vinci

Nu sitter jag här nyduschad och fin och ska alldeles strax bege mig till drottningtorget för att möta upp Jessica och Clas.
Vi ska ut och äta och sen bege oss ut i dimman i linné. Fatta vad jag längtat efter det här nu när tentan är över!

Tenta och öl

tentatentatenta i allmän grammatik idag. ölölöl i linné imorgon.

För övrigt var jag helt övertygad om att min tenta började kl åtta idag. mest för att det ju fan är vardag och då börjar ju tentor kl åtta. Så jag gick upp 05.45. Sen dubbelkollade jag på nätet. Där står det 9-12. Så nu sitter jag i soffan och kollar på vakna med the voice i brist på annat. Om vi nu trots allt börjar kl åtta tänker jag döda någon. Eventuellt mig själv.

Måns Bryntessonsgatan 19b

Nu är jag hemma hos Emma och Kristian. Fast dom är i Thailand så jag är alldeles ensamen. Har ju tenta kl 8.00 imorgon så jag tänkte nana här istället för hemma. Så nu är det bara till att plugga det sista...

Sen blir det stan och shopping imorgon med Jessica efter tentan. Var en runda på stan med jenny förut och hittade massa fint, så det bådar ju gått inför imorgon :)

eme e accente equis i ce o

Gud vad jag saknar Mexico.

RSS 2.0