Att vara gaisare:

Så här är det. Jag hejar på gais. Såsom alla personas intelegentes borde... Det är en speciell känsla man har som gaisare när man går på en fotbollsmatch. man är frustrerad till tusen samtidigt som allt liksom bara känns så bra. För att förklara tänker jag använda mig av exempel som även ni icke-fotbollsfantaster förstår...

Tänk dig att du går in på en bar tillsammans med alla dina vänner. Du är taggad, du är singel och hela du liksom pirrar i förväntan inför kvällens händelser.Du vill ligga helt enkelt. Direkt när du kommer in ser du världens hetaste kille vid baren. Alltså sådär snygg så att det liksom blir svårt att stå upp för du har glömt hur man gör. han tittar på dig nästan direkt och ler. Han kommer fram och frågar om du vill ha nåt att dricka. Du nickar lite och kommer ihåg att andas igen. Ni sätter er ner och börjar prata medans dina vänner står vid ett annat bord och vinkar och hejar på dig när inte han ser. allt går finfint. tills HON kommer.

HON är såklart dödsnygg, och du känner att allt kommer gå åt helvete. Varför pratar han med mig när han kan prata med henne? Hon visar på alla sätt och vis att hon vill ha honom och dom börjar prata, men precis när du tror att allt är kört, när hon föreslår att han ska komma bort till hennes bord, då vänder han sig mot dig och säger att han hellre stannar kvar, ni har ju inte pratat klart än.

Ni dricker ett par öl till, och trots ytterligare försök från HENNE att vinna över honom, och trots att han kanske spenderat någon minut eller två vid hennes bord, så är det fortfarande ni två. Det börjar bli sent, snart stänger baren och vad händer då?

Nu händer en av tre grejer.
Scenario ett: Precis när ni ska gå, i 89:e minuten så att säga (hehe) så kommer HON tillbaka. Hon har trots allt inte gett upp. HON har sina vänner med sig och trots att du försöker ta bort uppmärksamheten från HENNE så kastar hon sig på honom med förslag om efterfest. Han tittar på dig, sen tillbaka på HENNE och säger att han behöver en minut eller två. Sen säger han till dig att han är ledsen, men han har lovat innan att han skulle gå och ber om ditt telefonnummer iallafall. Så att ni kan ses en annan gång. Sen, innan du egentligen hunnit fatta vad som hänt, så är han borta, försvunnen bland tjejens kompisar. Dina vänner som sett allt kommer fram, slänger armen runt axlarna och säger: Tyket. Så skulle han inte ha gjort. Men han tog ju ditt nummer iallafall. Han kommer ringa. Vet vet vi. Det känner vi på oss. Han tycker ju inte om HENNE, han hade ju lovat, han hade inget val. Han kommer ringa. Det vet vi.
Då går du hem. Lite ledsen såklart, kvällen som hade sett så bra ut blev ju inte så bra än då. Men han kommer ringa. Det vet du.

Scenario två: Ni har hånglat en stund, lite sådär försiktigt som man gör när man träffat nån man tycker om sådär, och innan ni går kommer HON igen. Hon är uppenbarligen inte avskräckt av det faktum att du sitter i hans knä och har armen runt hans axlar. HON föreslår shot-race. Ni kollar på varandra, suckar lite men säger ok. Så det sista ni gör innan ni går är att dra fyra tequila-shots. Inte så farligt, men det gör att ni, eftersom ni båda nyktrat till något, återigen blir lite väl runda om fötterna. Han frågar försiktigt om han kan följa med dig hem. Klart han kan! Så helt plötsligt står han där i hallen, om möjligt ännu snyggare än han var inne i baren. Men, där slår tequilan till hårt, och ni gäspar båda stort. Ni ler lite förläget och säger att ni kanske var lite trötta ändå. Du föreslår försiktigt att han kanske kan sova över, bara sova alltså? Han nickar och ler och kryper snabbt ner i sängen. Du lägger dig brevid och tänker att det blev ju inte riktigt som du tänkt dig kanske, men sova tillsammans är ju också att ligga.

Scenario tre. Helvete vad het han är! Du vet inte riktigt vad du ska ta dig till, och med andan i halsen, innan du tappar modet slänger du ut frågan om han vill följa med dig hem. Han hajjar direkt och börjar genast rota efter garderobslappen. Han tar din hand och ni springer nästan därifrån, och en blick bakåt i lokalen säger dig att HON bara står där och kollar efter er, utan att egentligen fatta vad som hänt. Väl hemma tar det inte lång tid innan ni båda hamnar i sängen, och när du vaknar dagen efter är telefonen full med sms från vännerna som gratulerar dig till vinsten.

Kommentarer
Postat av: kajsa

haha, mycket bra metafor!

2009-05-14 @ 14:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0